HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Gretig Voorschoten ’97 (zo) wint van MMO (Sportiff LAV Cup)

Gretig Voorschoten ’97 (zo) wint van MMO (Sportiff LAV Cup)

-

Poule G- Zondag derdeklasser Voorschoten ‘97 en zaterdag vierdeklasser MMO troffen elkaar dinsdagavond op Sportpark Adegeest in het kader van de Sportiff Company LAV Cup. De thuisploeg won, na een ruststand van 1-0, met 3-0.

Voorschoten-trainer Denis Luhulima over de wedstrijd: ,,We begonnen sterk en speelden fel bij balbezit. Ons positiespel was het in het begin van de wedstrijd prima, hoewel er geen grote kansen werden gecreëerd. Na vijftien minuten spelen, kwamen we op voorsprong. Jordy van de Wijngaard  gaf een voorzet, die door de keeper van MMO in eigen doel werd gewerkt (1-0). Hierna zakte het tempo wat in, waardoor MMO in de wedstrijd bleef. Halverwege de tweede helft kwamen we, door een van richting veranderd schot van Roy Elligens, op 2-0. Na goed doorzetten van de jeugdige Ferenc Merczel schoot onze andere jongeling, David Rebergen, een kwartier voor tijd de bal hard in de korte hoek (3-0). Dat was dus een prima invalbeurt van onze talenten en al met al een terechte overwinning voor ons’’, besloot de tevreden Luhulima.

Zijn collega John van Berkel van MMO kon zich wel vinden in de analyse van zijn collega:,, Voorschoten’97 was een stuk gretiger en het was matig van onze kant. Na wat omzettingen in de  tweede helft ging het wat beter, maar het was duidelijk niet voldoende vanavond’’, aldus de Leidenaar.

Door dit resultaat is MMO uitgeschakeld voor een plaats bij de laatste zestien. Voorschoten ’97 maakt nog wel kans op de tweede ronde. De geel-groenen spelen de volgende week hun laatste poulewedstrijd tegen zaterdag vierdeklasser SJZ.

Voorschoten ’97 -MMO 3-0(1-0). 15. e.d. MMO, 1-0, 65. Elligens 2-0, 75. Rebergen 3-0.