HomeSportiff LAV Cup 23-24Poule 7Jong Noordwijk net iets te sterk voor Voorschoten ’97 (zo)

Jong Noordwijk net iets te sterk voor Voorschoten ’97 (zo)

-

Poule G- Jong Noordwijk en zondag derdeklasser Voorschoten’97 troffen elkaar dinsdagavond op Sportpark Duinwetering in het kader van de Sportiff Company LAV Cup. Het voor rust gescoorde doelpunt van Ruben Marbus bleek uiteindelijk voldoende voor de Noordwijkse overwinning (1-0).

De thuisploeg kwam na een kwartier spelen op voorsprong. Marbus reageerde alert op een voorzet van Marc de Kruijs en tikte bij de eerste paal de 1-0 binnen. De jonge Noordwijkers waren in de eerste de betere ploeg, maar voor de pauze werd er niet meer gescoord. In de tweede helft gooiden de bezoekers de schroom van zich af en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Beide ploegen kregen nog kansen op een doelpunt, maar er werd niet meer gescoord (1-0).

Voorschoten ’97-trainer Denis Luhulima over de wedstrijd: ,,Jong Noordwijk  heeft een ploeg met in de as en op de flanken excellente spelers. In de eerste helft waren ze veel in balbezit, zonder overigens veel kansen te creëren. In de tweede helft stond onze verdediging, o.l.v Glenn Mulder en Wout Adriaanse, prima. We konden er beter onderuit voetballen en  kregen vlak na rust al een tweetal kansen. Het laatste halfuur was Jong Noordwijk uitgeraasd en konden ze met veel moeite onder onze druk uit voetballen. Justin Aschman en Nathan Broughton kregen nog een grote kans op de gelijkmaker. Al met al een matige eerste helft, maar daarna een prima tweede helft van onze kant. Leidens Ontzet is geweest, onze focus gaat voor aanstaande zondag naar WIK’’, aldus Luhulima tot besluit.

Door dit resultaat gaat Jong Noordwijk in poule G aan de leiding met zes punten uit de twee gespeelde wedstrijden, voor Voorschoten ’97 was het treffen in Noordwijk hun eerste poulewedstrijd.

Jong Noordwijk – Voorschoten ’97 (zo) 1-0 (1-0). 14. Marbus 1-0