zaterdag, april 27, 2024
HomeLeidsch Voetbalhistorie ToernooiAndré Kapaan blijft gewoon lachen ondanks gips

André Kapaan blijft gewoon lachen ondanks gips

-

Het eerste Leidsche Historie Voetbaltoernooi ligt alweer anderhalve week achter ons. Op het complex van Sporting Leiden werd het een groots weerzien tussen spelers van weleer van niet meer bestaande originele Leidse voetbalverenigingen. Zoals te lezen viel, werd De Sleutels de winnaar van het uitermate sportieve toernooitje en daarna werden talloze herinneringen gedeeld. ‘Op naar meer’ zo was uit de mond van vrijwel iedereen te horen.

Het kon niet anders of er zouden wel wat spelers wat klachten krijgen. Immers, de voetbalschoenen hadden wel erg lang op zolder gelegen. De meeste spelers oogden desalniettemin nog aardig fit en de schade viel al met al wel mee. Toch was er een pechvogel. Hoewel zijn team (LFC, zo) in de finale uitkwam, moest André Kapaan een bezoek aan het ziekenhuis brengen. ,,Daar bleek dat ik de achillespees heb afgescheurd. Dat betekent zes weken gips en daarna revalidatie. Dat is balen, maar ik noem het gewoon pech. Ik sport veel en heb nooit blessures. Waarschijnlijk een zwakke plek geweest.”

 

Kapaan ondergaat zijn malheur, maar spreekt desalniettemin met veel lof over het toernooi. ,,Het was beregezellig en voor iedereen een hoogtepunt. Wat gaaf dat dit wordt georganiseerd. Een absolute meerwaarde en iets om jaarlijks neer te zetten. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij, hoewel ik dan wellicht wel zal toekijken uit veiligheidsoverwegingen.”

Onze redactie ging vanzelfsprekend even langs bij Kapaan met wat aardigheidjes. ,,Stel ik zeer op prijs. Jullie kunnen hier uiteraard niets aan doen, maar dit noem ik wel erg attent.”

Twee andere aanwezigen wil onze redactie ook even benoemen. Piet Swagers was er bij namens De Sleutels en werd uitgeloot voor een leuk prijsje. Die is inmiddels onderweg naar de gelukkkige. Ook waardeert LAV dat Saskia van der Graaf aanwezig was. Zij kwam helemaal over uit Brabant en was in de veronderstelling dat de damestak van Unitas Leiden ook zou meedoen. Dat was niet het geval, maar Saskia genoot alsnog van een heerlijk uitje.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read