woensdag, mei 1, 2024
HomeTweede klasseEMM'21E.M.M.'21 brutaal van start tegen ROAC

E.M.M.’21 brutaal van start tegen ROAC

-

Het gaat voorlopig nog even niet om de knikkers, maar dat weerhield E.M.M.’21 er niet van om alvast een visitekaartje af te geven. Weliswaar in alle bescheidenheid, maar de 1-0 zege op ROAC liet zien dat er best iets moois kan ontstaan bij de fusieclub. Het duel werd gespeeld in het kader van de jaarlijkse Kaag & Braassem Cup, die in 2020 nog werd gewonnen door de paarswitten uit de eerste klasse.

Op zaterdag 28 augustus zal de finale worden gespeeld op het complex van ROAC. De kans is groot dat E.M.M.’21 daar nu zal staan en dat zou een eerste succesje kunnen opleveren voor de club die DOSR en WVC deed samensmelten. De andere deelnemers zijn Woubrugge en Kickers’69, die zaterdagmiddag uitkwamen op een doelpuntloos gelijkspel. MMO stroomt ook nog in.

Het was druk aan de Alkemadelaan in de Veen. Het mocht weer en van alle tronies van de aanwezigen was afleesbaar dat men veel trek had na lange tijd in dit onderonsje. Het weer zat ook niet tegen, hoewel er een stevige bries meeliftte op de eerste balomwentelingen van de twee ploegen.

Gidon Reinders Folmer koos voor bijna twee verschillende teams per helft, terwijl collega Koen van der Vlugt door wisselde na de rust. Van der Vlugt is de nieuwe man op de bank en de trainer met een verleden bij Teylingen, Ter Leede en Noordwijk. Hij zal niet ontevreden zijn geweest over het optreden van zijn gemêleerde gezelschap. Vooral in de eerste helft liet E.M.M’ 21 alleraardigst voetbal zien, waarbij er geen ontzag was voor de een klasse hoger uitkomende opponent.

Het eerste gevaar kwam wel van de kant van de in het witzwart gestoken gasten, maar Mike van der Poel kon de vrije trap van Thijs van Seggelen over zijn doel tillen. Daarna werd er lange tijd niets meer vernomen van ROAC en kreeg de thuisploeg de kansen om op voorsprong te komen. Het was aan Dammes van der Poel te danken dat de nul op het scorebord bleef. De doelman wist wel raad met inzetten van Job Mooren, Job Hoogervorst en Joey van der Geest.

Na de pauze werd het mede door de hoeveelheid wissels rommeliger en gebeurde er lange tijd vrijwel niets voor de beide doelen. Pas in het laatste kwartier werd ROAC gevaarlijk via jongeling Mike Hillenaar. Zijn inzet ging voorlangs en een collega testte Van der Poel nog eens op diens keeperskwaliteiten. De gastheer miste in de persoon van Damian Hoogenboom nog een dot van een kans, maar vijf minuten voor tijd was het raak via de gedreven spelende Hoogervorst. In de uiterste slotfase kreeg Sam van der Geest nog de gelegenheid om af te ronden, maar Van der Poel zwichtte niet en zijn redding mocht er zijn om de gelijkmaker te voorkomen.

Aan deze wedstrijd kunnen en mogen nog niet al teveel conclusies worden verbonden. Veel spelers waren blij met het eindsignaal en her en der waren krampachtige verschijnselen waarneembaar. Het was weer even wennen en na zo’n lange break kon dat ook niet anders. E.M.M.’21 ging voor nu beter met de omstandigheden om en ROAC heeft nog de nodige slagen te maken. Daar is echter meer dan voldoende tijd voor.

Basisopstelling E.M.M. 21: M. van der Poel, Salome, S. van der Meer, S.Hoogervorst, Van der Lem, G. van der Meer, Van der Geest, N. Wesselman, Jonkman, Mooren, J. Hoogervorst.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Wortman, Den Dekker, D. van der Poel, J. van der Meer, Van As, De Jong, Strijk, Wagter, Hogenboom, Van Seggelen.

Foto’s: Eric van der Wijngaard (fotoreportage volgt nog!)

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Must Read