Oefenduel Aarlanderveen-Meerburg (plus fotoreportage)

-

Bij wijze van uitzondering en omdat het een van de laatste potjes in 2021 was hierbij een verslag van het oefenduel tussen Aarlanderveen en Meerburg van afgelopen zaterdag plus een fotoreportage.

Op zaterdag 18 december j.l. kwam de Trots van de Polder nog eenmaal in de wei dit jaar om een oefenwedstrijd te spelen tegen Meerburg, trotse koploper in de 4e Klasse van de KNVB met een puntenaantal van 21 uit acht gespeelde competitiewedstrijden. En ook een veel scorende jeugdige ploeg die in de competitie al 31 maal het net vond.

Vanaf het startsignaal van de wedstrijd een open wedstrijd met veel aandacht voor de aanval. Eerst kreeg Meerburg een goede mogelijkheid om te scoren, maar de attent keepende Jari van Veen verwerkte de bal met zijn voet tot corner. Hierna twee goede mogelijkheden om tot scoren te komen voor de Trots van de Polder, beide keren werd de bal goed onderschept door Bram Egberts en gaf de bal op Moussa Kalisse en Alessio van der Straaten, echter kwamen zij niet tot scoren.

In de 18e minuut werd er een goede pass gegeven door Remo de Winter op Kalisse, die zijn tegenstander passeerde en een harde voorzet gaf op de inkomende Van der Straaten die fraai binnen schoot, 1-0. Aarlanderveen ging goed door en op zoek naar de volgende treffer, wat uiteindelijk lukte in de 21e minuut. Egberts onderschepte weer eens prima een bal en gaf de bal direct voor het doel op de inkomende Van der Straaten en hij scoorde zijn tweede doelpunt.

In de 2e helft een heel ander beeld van de wedstrijd. Meerburg nam direct het heft in handen met fris en goed spel. Aarlanderveen kon de gehele tweede rondgang geen goed tegenwicht geven en zo kon n de 50e minuut kon de vrijstaande speler van Meerburg (Jesse Jasperse) de 2-1 scoren. In de daaropvolgende twintig minuten had Meerburg een drietal kansen om te scoren, waarvan een kopbal en een schot net over het doel van Van Veen ging. De derde poging was een mooi en hard schot die via de onderkant van de lat weer het veld in sprong.

Vlak voor tijd kreeg de ploeg uit Zoeterwoude een vrije trap op de hoek van het 16-meter gebied en de bal werd goed ingedraaid genomen precies op de inkomende spits (Tom Klumperman), die de bal in het doel kopte en de eindstand bepaalde op 2-2. Een prima oefenwedstrijd voor beide partijen die goed werd geleid door scheidsrechter Marcel Maurits.