zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseTheo Ducaneaux aan laatste seizoen bezig bij Voorschoten’97

Theo Ducaneaux aan laatste seizoen bezig bij Voorschoten’97

-

De trainerscarrousel komt rond deze tijd weer langzaam op gang. In Voorschoten weet men al waar men straks aan toe is. Theo Ducaneaux stopt er na dit seizoen mee en dan heeft hij er drie jaar opzitten als hoofdtrainer van de eersteklasser. Het bestuur, in dit geval Pieter van Dijken en Jules Perel, en de huidige oefenmeester voerden recent een opbouwend gesprek en de standpunten werden gedeeld. De trainer geeft aan dat het altijd goed is te evalueren wanneer je drie jaar onderweg bent en dat zijn keuze om wat anders te zoeken gerespecteerd wordt.

,,Mijn relatie met de staf, spelersgroep en het bestuur is prima en dat zal niet veranderen. Ik heb echter gekeken naar het totaalplaatje en van daaruit heb ik mijn beslissing genomen. Dat is intern keurig opgepakt en ik voel niet de behoefte om daar extern veel over te zeggen. De vroege beslissing geeft de club ruimschoots gelegenheid een opvolger te zoeken en ik kan mij nu ook rustig gaan oriënteren. Vervelen doe ik me sowieso niet want ik ben nog HJO bij de club en ik verzorg twee veldtrainingen per week bij de O21 van FC Dordrecht. Er loopt verder niets concreets, maar het besluit is ook pas net genomen.”

Ducaneaux staat open voor nieuwe uitdagingen. ,,Trainen op een nog wat hoger niveau lijkt me interessant, maar als ik een goed gevoel kan krijgen bij een lager spelende club is dat ook prima. Als er maar perspectieven zijn en er een goed verhaal klaar ligt. Ik heb veel ervaring in het trainersvak en ben niet de moeilijkste, maar ik ga uiteraard niet met alles akkoord. Het kan ook zijn dat er meer voort komt uit de werkzaamheden bij FC Dordrecht. We gaan het zien. Voorlopig valt er hier nog genoeg te winnen en daar ga ik volledig voor. In principe blijf ik ook aan als HJO, tenzij zich een situatie gaat voordoen van belangenverstrengeling. Zover is het echter nog niet en ik verheug me op dit moment op het vervolg van dit seizoen bij deze mooie club.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read