dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVeel voetballiefhebbers uit de gemeente Katwijk zien het ‘kleinere broertje’ Valken winnen

Veel voetballiefhebbers uit de gemeente Katwijk zien het ‘kleinere broertje’ Valken winnen

-

Eerste klasse A, West I (zaterdag)- ,,We hebben hier op zaterdag nog nooit zoveel bekijks gehad bij het eerste, ik kan het me niet herinneren’’, zegt een Valken’68-supporter. Hij kijkt zaterdagmiddag zijn ogen uit: de tribune zit redelijk gevuld en langs het veld is aan de kant van kantine bijna geen plek meer te vinden.

Omdat de overige clubs uit de gemeente Katwijk – Rijnsburgse Boys, Katwijk, Quick Boys en FC Rijnvogels – een vrije weekend hebben en niet in actie komen, nemen veel voetballiefhebbers de gelegenheid om het ‘kleinere broertje’ in de eerste klasse eens aan het werk te zien. Ze zien de Valkenburgers met 3-1 winnen en Katwijker Huig van Duijn – oud-speler van Quick Boys – schitteren met drie treffers.

De aanvaller zou in eerste instantie niet in de basis starten, maar door een fietsongelukje tussen twee teamgenoten verschijnt hij alsnog aan de aftrap. Ruben van der Does en Jaco van der Bent komen op weg naar de club fietsend met elkaar in botsing. De twee sturen blijven in elkaar hangen en Van der Bent komt ongelukkig terecht op zijn knie. Daardoor kan Van Duijn zijn kans grijpen.

In het eerste halfuur toont Valken’68 zich te afwachtend. Beide teams grossieren bovendien in foute passes: veel ballen gaan over de zij- of achterlijn. Pas in het laatste kwartier voor rust geeft de ploeg van Alan Campfens er een beetje gas op. Na kansen voor onder anderen Sammy Zandbergen en Marc Langeveld (zijn schot belandt op de lat) opent Van Duijn de score. Hij schiet de bal bij de tweede paal in één keer binnen uit een voorzet van Samet Arikan: 1-0.

Tot ieders verbazing komt ZOB nog voor de pauze weer langszij. In de tweede helft probeert Valken’68 het wel, maar lukt het lange tijd niet. Tot Van Duijn het weer op z’n heupen krijgt. Met twee treffers kroont hij zich tot matchwinner en bezorgt hij zijn ploeg de drie punten. Het zijn voor hem de eerste drie doelpunten van dit seizoen, terwijl hij pas drie competitiewedstrijden achter zijn naam heeft staan: twee als invaller en één als basisspeler. ,,Ik loop dus één op één’’, zegt Van Duijn met een lach. ,,Ik ga nu hard werken om voortaan iedere wedstrijd in de basis te starten.’’

Door de zege klimt Valken naar plek zes in de stand met slechts één punt achterstand op nummer drie Argon. Aanstaande zaterdag gaat de formatie van Campfens op bezoek bij nummer vier Nootdorp.

Valken’68-ZOB 3-1 (1-1). 35. Van Duijn 1-0, 42. Schaasberg 1-1, 73. Van Duijn 2-1, 83. Van Duijn 3-1.

Opstelling: Van Harmelen; Ravensbergen, De Lange, Van Noort, Kuijt; De Bruin, M. de Mooij, Zandbergen; Van Duijn, Langeveld, Arikan.

Note redactie: zondagochtend werd er ook al aandacht aan dit duel besteed! Zie/ beluister:

https://leidenamateurvoetbal.nl/2021/zaterdag/1steklasse/huig-van-duijn-niet-te-stoppen-bij-valken68-plus-fotoreportage/

 

 

Tom Mentink
Tom Mentink
Verslaggeving, interviews, redactielid sinds 2011, tevens freelancer bij Leidsch Dagblad, tom@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read