zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 loopt pas laat weg van ZOB

Voorschoten’97 loopt pas laat weg van ZOB

-

Eerste klasse A, West I (zaterdag)- De uitslag doet een makkelijk middagje vermoeden voor de groengelen maar schijn bedriegt. Pas in het laatste kwartier kon de wedstrijd in het slot gegooid worden door de formatie van vertrekkend trainer Theo Ducaneaux.

Zoals de meeste ploegen kampt Voorschoten’97 in het post-coronatijdperk met veel afwezigen. Door wisselende omstandigheden kon en kan geen beroep gedaan worden op Sem Simonis, Hamza Apyadin, Melle Rekvelt, Sergio Vrede, Chris Guyt en Ronnie Verplancke. Met name de afwezigheid van twee laatstgenoemden doet zich gevoelen. Tegenover de absentie van deze spelers stond de rentree van Ben Beumer, die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap verscheen.
Voorschoten’97 speelde een prima eerste half uur met goed combinatiespel en het snel afjagen van de tegenstander. Nadat Thom Wijnalda de ploeg al in het eerste kwartier aan de leiding had geholpen met een fraaie treffer, veerde de bank van de gasten na 25 minuten op door een tweede treffer. Die werd echter geannuleerd, omdat de arbiter ervoor reeds voor een overtreding had gefloten van een ZOB-speler, die daarmee zijn tweede geel en dus rood kreeg. Dus in plaats van 0-2, 0-1 en tegen tien man voor de gasten.
Thom Wijnalda was weer eens waardevol voor zijn ploeg met twee treffers. Hier staat de spits op archieffoto tegen Valken’68 afgebeeld.
Na dit incident kantelde de wedstrijd. Voorschoten’97 ging niet goed om met een man-meer-situatie en de thuisploeg gooide er enorm veel energie in. Tussen minuut 30 en 70 golfde het spel op- en neer en het was aan doelman Stephan van der Niet te danken dat zijn ploeg de nul hield. In die minuten speelde Voorschoten’97 heel pover, waarbij moet worden opgemerkt dat het team a.g.v. het uitvallen van zowel Derk Reijnders als Tim de Rijk enkele keren de formatie moest omgooien, wat de rust nooit ten goede komt binnen een elftal. Tot ieders opluchting tekende Loyd van der Wilden met een bekeken schuiver de 0-2 aan. In het laatste kwartier brak het verzet van de moedige thuisclub. De 0-3 van Wijnalda vlak voor tijd was voor de statistieken maar gaf nog net iets meer kleur mee aan de eerste uitzege van het seizoen.
Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Van der Voorst, Vonk,  Hoogeboom, Reijnders (38. Van der Wilden), De Koning, Beumer, De Rijk (58. Matoug), Van der Krogt (75. N.Guyt), Wijnalda,  De Roode.
Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read