zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten'97 (za) niet voorbij aan Die Haghe

Voorschoten’97 (za) niet voorbij aan Die Haghe

-

Eerste klasse A, West I (zaterdag)- Gezien de andere uitslagen had Voorschoten’97 kunnen klimmen naar de derde plaats. Op bezoek op sportpark Ockenburgh bij Die Haghe bleef de equipe van Theo Ducaneaux echter steken op een 1-1 gelijkspel. Hierdoor staan de groen-gelen nu tiende hetgeen maar aangeeft dat de verschillen nog erg klein zijn. Enkel WV-HEDW en Monnickendam zijn er aan de bovenkant een beetje van tussen en onderin bleef Honselersdijk nog puntloos.

Ducaneaux was niet bepaald enthousiast over het optreden van zijn ploeg in Den Haag. ,,Over de eerste helft was ik wel redelijk tevreden, maar we moeten daar meer afstand nemen. We kregen zeker vijf mogelijkheden en wanneer je op 0-2 komt, speel je makkelijker. Het verval na de rust was te groot. Niet dat Die Haghe kon domineren, maar zij kregen wel drie grote kansen. Het had dus ook verkeerd kunnen aflopen. Ik vind dat mijn ploeg dit soort tegenstanders moet kunnen verslaan. Dit uiteraard met alle respect gesproken.”

De enige die wel het net kon laten bollen was vijf minuten voor de thee middenvelder Jim van der Krogt. Voorschoten’97 kreeg dus nog andere mogelijkheden en vooral Lloyd van der Wilden had een paar assists op zijn naam kunnen krijgen. Bij zijn voorzetten was er echter geen medespeler die in die situaties kon afronden. Later moest de flankspeler het veld verlaten met hamstring/krampachtige verschijnselen.

Ducaneaux nog eens: ,,Dit duel was een kopie van vorig seizoen. Toen kwamen we ook voor, maar verzuimden we weg te lopen. Dat was destijds in het openingsduel. Ik denk dat iedereen die aanwezig was, heeft kunnen zien dat wij het betere elftal waren. Maar daar win je niet altijd mee, zo blijkt. We hebben met Nick Guijt nog getracht iets te forceren, maar het bleef te pover van onze kant na de rust. Wij zijn niet zo sterk wanneer er vechtvoetbal moet worden gespeeld. Maar ja, dan hadden we het onszelf eerder maar makkelijker moeten maken.”

In de beginfase had Voorschoten’97 nog enig geluk gehad. Een inzet van Roy van der Ven ging via de lat over. Tegen het einde voorkwam Stephan van der Niet nog de 2-1 door zijn hand op het laatste moment tegen de bal te krijgen op een inzet van Phiras Chehoudi. Het Haagse doelpunt werd tien minuten na de rust gemaakt door Mark van Kippersluijs na een slippertje van Ron Verplancke in de opbouw. Voorschoten’97 speelt volgende week thuis tegen nummer drie Argon, dat twee keer won en eenmaal verloor. Dit keer was Honselersdijk met 4-0 het haasje. Opvallend was nog dat Ronnie de Roode de rechtsbackpositie in nam. Drie andere spelers die normaliter op die stek voor de dag komen, zijn zonder uitzondering geblesseerd.

Basisopstelling Voorschoten’97: Van der Niet, De Roode, Hoogenboom, De Rijk, Reinders, Verplancke, Van der Krogt, De Koning, Van der Wilden, Wijnalda, C.Guijt.

Foto: met dank aan Eric de Wit, Haaglandenvoetbal.nl

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read