HomeDerde klasseASCOpnieuw grote nederlaag in inhaalduel voor ASC

Opnieuw grote nederlaag in inhaalduel voor ASC

-

Tweede klasse C (zondag)-Zondag verloor ASC met 4-1 van RVC’33 en dinsdagavond met 0-5 van HBC. Het zijn treurig makende cijfers. Van een blik op de ranglijst wordt men bij ASC ook niet vrolijker: laatste met slechts een enkel puntje, zes doelpunten voor, 23 tegen. Waar moet het heen met de club met het rijke verleden? Valt er nog wat te redden, of anders gesteld, wordt het voetballen voor of het volgen van de club met de fraaie accommodatie nog leuk?

Winne Meijer, de ‘tien’ van ASC: ,,Op dit moment is het niet prettig voetballen, het lijkt wel of de gifbeker tot aan de bodem leeg moet. Vanaf de eerste wedstrijd tegen Foreholte, die we lijken te gaan winnen en toch uiteindelijk verliezen, krijgen we tegenslag op tegenslag. Vandaag kregen we in de eerste helft twee een-op-een kansen, maar we gaan met een 0-1 achterstand rusten. Direct na rust wordt het 0-2 en dan is het over. De koppies gaan hangen en de tweede helft is verder een formaliteit.”

De oud-speler van zaterdag tweedeklasser FC Meppel doelt op de twee enorme kansen die Jelle Schouten jammerlijk miste. ,,Op de training is hij zo scherp als een mes, maar op het veld gaat het dan mis. Zonde en tekenend voor het seizoen tot nu toe.”

Het eerste half uur was het voor de vele meegereisde supporters van HBC genieten: technisch vaardig en in een hoog tempo werd ASC met de rug tegen de muur gedrukt. Kansen waren er genoeg, maar of keeper Joek Nieuwenhuis stond in de weg of het killersinstinct ontbrak. Typerend, en ongelukkig voor de thuisploeg, was dat HBC een blunder aan Oegstgeestse zijde nodig had om op voorsprong te komen. Een te zachte terugspeelbal werd langs de uitlopende ASC goalie gegleden door Sven Wierda. ASC dreigde overlopen te worden, maar herstelde zich, terwijl de bezoekers slordiger werden. Voor ASC was het natuurlijk erg jammer dat Schouten zijn gebruikelijke koelbloedigheid miste, zodat de gelijkmaker uitbleef.

Na de 0-2 direct na rust was het gespeeld op sportpark Overveer . De bezoekers uit Heemstede met oud-prof Steve Olfers in de gelederen die onder andere bij Excelsior en Feyenoord gevoetbald heeft, pakte de draad van het eerste half uur weer op en voerde de score op tot 0-5. Het kwaliteitsverschil bleek wel erg groot, technisch en tactisch was HBC meer dan een maatje te groot. Meijer vervolgt: ,,Het was zeker in de tweede  helft toch ook wel een mentale kwestie voor ons. De eerdere verloren wedstrijden zitten toch in je hoofd. Dat wil niet zeggen dat het een verloren seizoen wordt. We gaan ons zeker herpakken, de kwaliteit is er in de groep. In de eerste helft doen we goed mee tegen een prima ploeg als HBC. De sfeer blijft goed in de groep en ik ben ervan overtuigd dat het herstel komt.”

ASC moet de wonden likken, maar er is haast geboden. Komende zondag komt Bloemendaal op visite, een ploeg die ook in de onderste regionen terug te vinden is. Winst voor Neuteboom en de zijnen is geboden. Daarna volgt de volgende kans pas weer op 28 november.

ASC-HBC 0-5 (0-1). Wierda 0-1, Van Hooff 0-2, De Bruijn 0-3, Wierda 0-4, De Bruijn 0-5.

Basisopstelling ASC: Nieuwenhuis, Wagenaar, Van Bergen, De Bruin, Bakker, Goebel, Van Zandwijk, Van Keeken, Fernane, Meijer, Schouten.