HomeDerde klasseDoCoSReservebank maakt winnend DoCoS vrolijk (5-1)

Reservebank maakt winnend DoCoS vrolijk (5-1)

-

Tweede klasse C (zaterdag)- Even leek het erop dat DoCoS in de thuiswedstrijd tegen Soccer Boys een hectische slotfase tegemoet zou gaan, maar een geslaagde ingreep van DoCoS-trainer Dennis Olman zorgde voor de ommekeer. Waar veel trainers ervoor zouden kiezen om een extra verdediger in te brengen om zo de 2-1 voorsprong over de streep te trekken, daar maakte de Hagenaar een andere keuze. Olman bracht drie offensief ingestelde spelers binnen de lijnen en zag zijn aanvallende strijdplan met drie doelpunten van zijn ploeg in de laatste tien minuten worden beloond (5-1).

De thuisploeg moest al voor het begin van de wedstrijd de eerste spelersnaam van het wedstrijdformulier schrappen. Mike Filippo raakte geblesseerd bij de warming-up, waardoor beoogd bankspeler Mitchel Klein toch aan de aftrap moest verschijnen. DoCoS en Soccer Boys hadden voorafgaande het duel drie punten uit de eerste wedstrijden behaald, dus een zege zou voor beide teams meer dan welkom zijn.

De thuisploeg maakte van meet af aan een energieke indruk en de vroege voorsprong voor DoCoS was dan ook meer dan verdiend. Martijn Guijt zette na tien minuten spelen goed door aan de linkerkant, waarna Tygo Groen bekwaam afrondde (1-0). Nadat Remy Libbenga vlak voor rust net tekort kwam om de voorsprong te verdubbelen, was dezelfde speler na een uur spelen wel succesvol. De spits reageerde alert op een diepe bal en liet Soccer Boys-keeper Devi Ponsen met een boogbal kansloos (2-0).

Groen was tien minuten later met een afstandsschot dichtbij de 3-0, maar Ponsen was nu wel paraat. De bezoekers waren tot dat moment in aanvallend opzicht volkomen machteloos, maar nadat DoCoS-keeper Coen Offerman eerst handelend moest optreden bij een doelpoging van Ruben van den Bosch moest de goalie even later toch capituleren bij een schot van Wilmar Zeelenberg (2-1). DoCoS wankelde, maar het werd uiteindelijk een Leids kwartiertje. Nadat Kenneth Maaskant, op aangeven van uitblinker Milan Flippo, de 3-1 binnen knikte, zorgde niet veel later invaller Tycho Douwes, opnieuw na een assist van Flippo, voor de 4-1. Een andere invaller, Marvin Lo-Ning-Hing, zorgde na een mooie voorzet van Klein in de slotminuut voor de kers op de taart (5-1).

Kenneth Maaskant, overgekomen van Sporting Leiden maar door de afgelopen coronaseizoenen en een langdurige enkelblessure nog niet eerder inzetbaar voor zijn nieuwe club, kon met tevredenheid terugkijken op zijn debuut als DoCoS-basisspeler. Met een goede goal en solide spel had de verdediger een belangrijk aandeel in de overwinning van de Morsploeg. Maaskant kort na afloop van de wedstrijd: ,,We hadden het vandaag op het einde even moeilijk, maar door de invallers kregen we nieuwe energie. We hebben een brede selectie en als we wisselen worden we als team niet zwakker. Ja, het heeft inderdaad even geduurd voordat ik weer kon voetballen, maar ik ben blij dat ik weer terug ben. Ik moet natuurlijk wel weer het wedstrijdritme oppakken, maar dat is een kwestie van minuten maken’’, aldus de Leidenaar.

Dat DoCoS de ruim gewonnen wedstrijd  eindigde met een formatie die op liefst zes plaatsen afweek van de beoogde basisopstelling, zal de technische staf van de Morsclub deugd doen. De Leidse ploeg toont aan dit seizoen over een brede selectie te beschikken, waarbij de invallers in kwalitatief opzicht nauwelijks onder doen voor de basiskrachten. Tel daarbij op dat diverse spelers, waaronder erkende sterkhouders als Rowin Peet en Chris van Empel, nog ontbreken vanwege blessures, en het moge duidelijk zijn waarom de Leidenaren na afloop  van de wedstrijd met een optimistische blik naar de rest van het seizoen vooruit keken.

DoCoS – Soccer Boys 5-1 (1-0). 10.Groen 1-0, 60 .Libbenga 2-0, 74. Zeelenberg 2-1, 82. Maaskant 3-1, 86. Douwes 4-1 90. Lo-Ning-Hing.

Opstelling DoCoS: Offerman, Van Voorthuijzen, Maaskant, Guijt (80. Lo-Ning-Hing), Klein, Victory, Libbenga (80.Gassema) D. Ravensbergen (80. Kaptein), Groen (65. Douwes), Flippo, Disseveld (69. Van Wieringen)