maandag, mei 27, 2024
HomeTweede klasseUVSVoorbeschouwingen tweede klasse, speeldag 5, 23 en 24 oktober

Voorbeschouwingen tweede klasse, speeldag 5, 23 en 24 oktober

-

Tweede klasse C

Zaterdag 23 oktober

DoCoS – Soccer Boys

DoCoS ging afgelopen weekend op bezoek bij SVC’08. De Leidenaren toonden zich in de ontmoeting met de Wassenaarders niet van hun beste kant en de overwinning van de gastheren was dan ook volkomen verdiend te noemen. De Morsbewoners krijgen dit weekend in de thuiswedstrijd tegen Soccer Boys kans op revanche. De Bleiswijkers pakten dit weekend tegen Te Werve de eerste punten van het seizoen en staan nu op gelijke hoogte met de ploeg van Dennis Olman, beide ploegen verzamelden na vier wedstrijden drie punten. Afgelopen dinsdagavond speelde DoCoS voor de Sportiff LAV Cup tegen eersteklasser Valken ’68 en won het treffen met 3-1. De laatste ontmoeting tussen DoCoS en Soccer Boys eindigde in een 2-3 overwinning voor de oranjehemden.

RCL – Kagia

Door een goal van Sieb Rutgers in de slotfase pakte RCL zaterdag toch nog een punt (2-2) tegen Westlandia, waardoor de Leiderdorpers na vier wedstrijden op vier punten staan. De formatie van Hein van Heek ontvangt komende zaterdag in De Bloemerd het Lisserbroekse Kagia. Kagia verloor zaterdag vrij kansloos van koploper Vitesse Delft (0-4). Net als RCL heeft ook Kagia te maken met een waslijst aan blessures, dus beide trainers zullen noodgedwongen wat wijzigingen in hun gewenste basisopstelling moeten aanbrengen. RCL en Kagia troffen elkaar voor het laatst in het seizoen 2019/2020, de rood-witten wonnen toen met 2-3.

Van Nispen – UVS

UVS was afgelopen zaterdag vrij en gaat komend weekend op bezoek bij Van Nispen. Op papier zou dit voor de Leidenaren geen probleem mogen zijn, maar de formatie van Stephan Spruijt blijft in eigen huis een taaie tegenstander. Desondanks zouden de blauw-witten het surplus aan kwaliteit en conditie (de formatie van Kevin Krishan traint minimaal twee keer per week, terwijl de Zilkers nauwelijks enige trainingsarbeid verrichten) in klinkende munt moeten kunnen omzetten. UVS lijkt, na een ongelukkig begin bij DSO, de stijgende lijn gevonden te hebben en willen de Kikkerpolder-bewoners dit seizoen hun ambities waarmaken, dan mogen in dit soort wedstrijden absoluut geen punten worden gemorst. Het laatste treffen tussen beide clubs eindigde in een 2-0 zege voor UVS. De Leidse ploeg liet onlangs Hillegersberg, voor de districtsbeker, nog in de kou staan met een ruime zege. De eersteklasser op zondag was blij met het eindsignaal.

Overige wedstrijden :  Vitesse Delft – SVC ‘08, Te Werve – Berkel, Westlandia – DSO, HVC’10 vrij.

Tweede klasse C 

Zondag 24 oktober

KDO – EMM ‘21

EMM’21 speelde dit weekend de topper tegen DIOS. De wedstijd eindigde in een 1-1 gelijkspel (doelpunt Job Mooren). De formatie van Koen van der Vlugt  bleef dit seizoen dus ongeslagen, maar de Veenders stapten na afloop van het treffen toch licht teleurgesteld van het veld af. Desondanks zal bij de fusieclub  tevredenheid heersen over de seizoenstart, want de rood-zwarten mogen zich na vier wedstrijden nog steeds lijstaanvoerder van hun klasse noemen. Komende zondag vertrekt EMM’21 naar De Kwakel, waar tegenstander KDO wacht. KDO verzamelde na drie wedstrijden vijf punten en behaalde afgelopen zondag hun eerste driepunter van het seizoen (3-4 winst bij RVC ’33). Beluister verder gerust de bijdrage over EMM’21 in Sport071.

DONK – ASC

ASC kwam afgelopen zondag niet in actie en kan zich deze week gaan opmaken voor de aanstaande ontmoeting  tegen DONK. De rood-zwarten verzamelden na drie wedstrijden één punt, dus een overwinning zou de ploeg van Jesper Neuteboom zeer van pas komen. In de Gouwenaren treft ASC een geduchte opponent, die tot nu toe zeven punten uit drie wedstrijden verzamelde. DONK won zondag met 1-2 van Pancratius. De Goudse ploeg staat op plek drie van de ranglijst, terwijl ASC in de rangschikking alleen het puntloze RVC ’33 voor blijft.

Overige wedstrijden: Altior – Foreholte, Bloemendaal – DIOS, ESTO – RVC‘33, HBC – Schoten, Pancratius is vrij.

Must Read