woensdag, mei 8, 2024
HomeUVSInterviews UVSUVS heeft geen kind aan HVC'10

UVS heeft geen kind aan HVC’10

-

Tweede klasse C (zaterdag)- De competitiestart tegen DSO uit mocht vals worden genoemd, maar UVS heeft zichzelf snel opgericht. Na een eenvoudige overwinning op Berkel, zonder groots te spelen, moest nu HVC’10 eraan geloven (0-3) en de Leidenaren waren heer en meester in Hoek van Holland. Dit terwijl deze opponent niet zelden een lastig te nemen horde is voor de blauw-witten.

,,Met het verleden heb ik niets te maken. Ik ben met het nu bezig en heb gezien dat de ploeg uitstekend heeft gespeeld. Vanaf minuut 1 hebben we de regie gepakt en eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd niet meer uit handen gegeven. We hebben met veel druk naar voren kunnen spelen en hielden zo de controle. Ik ben niet verbaasd door de ruime zege. In voorgaande duels in de voorbereiding hebben we dit ook kunnen opbrengen tegen teams die hoger speelden en dan moet je dat ook in de tweede klasse kunnen”, sprak Kevin Krishan met veel daadkracht.

De wedstrijd was amper op gang of UVS kon al twee keer op de deur beuken van HVC’10. Binnen twintig minuten volgde er nog twee kansen en Enrico Geus zag daarvan er eentje van de doellijn af verwerkt worden. De aanvaller scoorde later in buitenspelpositie en Jeffrey van Kempen zag een inzet niet ver naast de voor hem verkeerde kant van de paal terecht komen. HVC’10 wankelde en snakte naar adem. De meer dan terechte 0-1 kwam er alsnog een minuut of tien voor rust. Sven Verlaan ging mee bij een hoekschop en knikte keurig binnen.

Vlak voor de pauze deed de thuisploeg eindelijk iets terug, maar Delano van Wanrooij toonde zich een betrouwbare sluitpost. UVS had eigenlijk verzuimd om meer afstand te nemen, maar na de rust werd het verschil wel groter. Geus en Brugman misten nog kansen en ook Thijs de Roy van Zuyderwijn was dicht in de buurt van de 0-2. Halverwege de tweede helft was het wel raak en Geus was de gevierde man. HVC’10 voegde er nog een aanvaller aan toe om iets te forceren, maar de UVS-verdedigers en sluitpost hielden de boel droog. Weer Geus zorgde voor het slotakkoord en zo kreeg UVS waar het zonder meer recht op had.

Nog eens de trainer: ,,We hebben teveel mogelijkheden en kansen laten liggen, maar de 0-3 is natuurlijk ook al een prima uitslag. Het is prettig dat we nu twee keer op rij winnen en de nul houden. We gaan ons nu opmaken voor de districtsbeker en komend weekend kunnen we de uitslagen in de competitie gaan afwachten. Ik ben ook blij dat de invallers het goed hebben gedaan. In dat opzicht ook een compliment aan Boy Tetteroo, Jesse Hulters, Abdelkarim Matoug en Axel Pison.”

Basisopstelling UVS: Van Wanrooij, Sloos, Van Vliet, Verlaan, Van Kempen, Leugering, De Roy van Zuyderwijn, Geus, Dubbeldeman, Brugman, Tavilla.

Morgenavond komen Kevin Krishan en Sven Verlaan aan het woord bij de LAV Voetbaltafel deel 2. De beelden volgen spoedig en dan dus veel meer informatie over hoe de vlag er voor hangt in de Kikkerpolder.