HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen juicht te vroeg en verliest alsnog (2-3) (plus podcast)

Aarlanderveen juicht te vroeg en verliest alsnog (2-3) (plus podcast)

-

Derde klasse A (zaterdag)- Even leek het erop dat Jorn Poelwijk de gevierde man aan de kant van de thuisclub zou gaan worden. De bonkige spits kopte, na een goede voorzet van Davey Grimmelius, in blessuretijd  de bal over Blauw Zwart-keeper Azar Ghennem in het Wassenaarse doel en leek zo een punt te redden voor de gastheren. In de dying seconds van de wedstrijd ging het echter toch nog mis voor de Trots van de Polder. Clemens Westgeest, net in het veld gekomen voor spits Bram Smit, ontsnapte aan de aandacht van de Aarlanderveense defensie en niet veel later kon de jongeling zich uitgebreid laten fêteren door zijn ploeggenoten (2-3).

De thuisploeg kende een droomstart van het seizoen, want aanvoerder Thom Nouwens krulde al in de vijfde minuut de bal over Ghennem in de kruising (1-0). Niet veel later was het alweer gelijk. Nieuweling Moussa Kalisse, in het verleden uitkomend voor de profs van FC Dordrecht, Excelsior en Sparta, maakte in het zestienmeter gebied een duwfout op Ime Raaphorst, waarna scheidsrechter Van Valen naar de stip wees. Smit liet dit buitenkansje niet onbenut (1-1). Hierna ontspon zich een wedstrijd met veel lijf-aan-lijfgevechten, waar de fysiek sterkere bezoekers meer baat bij leken te hebben.

Vlak voor rust kwam een gekraakte kopbal van Christiaan de Krom voor de voeten van Smit, die van dichtbij Aarlanderveen-keeper Martijn Zeilstra passeerde (1-2). In het eerste deel van de tweede helft bleven de bezoekers de bovenliggende partij en kwam het via Kim Theil (zijn kopbal raakte, buiten het bereik van Zeilstra, de paal) en Iliass Assabban dicht bij de 1-3. Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk probeerde met aanvallende wissels de wedstrijd te kantelen en met het inbrengen van Elias Karmiris en Junior Sonowo oogde de thuisploeg direct een stuk gevaarlijker. De aanvalslust van de groenhemden leek in blessuretijd beloond te gaan worden met een punt, maar Westgeest besliste dus anders (2-3).

Van Dijk vlak na afloop van de wedstrijd: ,,We maken snel een goal en dat geeft vertrouwen, zeker tegen een ploeg die een beetje achteruit wil leunen. We krijgen vlak daarna wat ongelukkig een penalty tegen en daarna zakt het bij ons weg. In de tweede helft zijn we vroeg een op een gaan spelen en dat levert uiteindelijk de terechte gelijkmaker op. Het is ontzettend zuur dat we daarna toch nog die goal tegenkrijgen, want nu ga je toch met een ander gevoel de kleedkamer in. Ik denk dat we echt nog wel gaan groeien met deze groep en heb in ieder geval bij ons een team gezien dat bleef knokken voor een resultaat, daar ben ik dan wel tevreden over”, aldus Van Dijk tot besluit.

Aarlanderveen – Blauw Zwart 2-3 (1-2). 5. Nouwens 1-0, 9. Smit 1-1, 40. Smit 1-2, 92. Poelwijk 2-2, 94. Westgeest 2-3.

Opstelling Aarlanderveen: Zeilstra, Egberts, Nieumeijer (71. Sonowo), Oudijk, Van der Pijl, Janszen (50. Emaangoun), Grimmelius, Poelwijk, Nouwens (78. Karmiris), Aronius, Kallisse

Opstelling Blauw Zwart: Ghennem, I .Raaphorst,Van Bommel, G.Raaphorst, Vosse,Lagerberg,Hendriksen (65. Den Hollander), De Krom (60. Van der Marel), Smit (87. Westgeest),Theil, Assabban (87. Vredenbregt)

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher