HomeZaterdagDerde klasseAarlanderveen trakteert Sporting Leiden op duidelijke nederlaag

Aarlanderveen trakteert Sporting Leiden op duidelijke nederlaag

-

Derde klasse A (zaterdag)- Vol zelfvertrouwen na twee knappe zeges kwam Aarlanderveen zaterdag naar Sporting Leiden. Professioneel boekten zij hun derde overwinning op rij ten koste van de Leidenaren. Het werd 0-3.

De thuisclub werd van meet af aan naar achteren gedrukt. Aarlanderveen oogde rustig aan de bal en leek goed te weten hoe ze deze wedstrijd over de streep moesten trekken. Na drie minuten werd dit zelfvertrouwen al bijna verzilverd, maar het doelpunt van Killian Bouwhuis werd afgekeurd wegens buitenspel.

De trainer van de Leidenaren, Huig Jan Heeringa, voelde nattigheid en begon zijn ploeg in de organisatie te coachen. Duidelijk was echter te zien dat Sporting het voetballend niet aan kon. De vraag was wanneer de Leidse defensie zou “breken”. Voetbaltechnisch gezien waren beide ploegen misschien even vaardig, maar Aarlanderveen speelde een stuk volwassener en was fitter. Dat vertaalde zich na een minuut of twintig in een doelpunt: Jimmy Nieumeijer passeerde zijn tegenstander op links en trok voor op Bouwhuis. Simpel tikte laatstgenoemde de verdiende 0-1 binnen.

Sporting deed wat het kon. Als er een speler gevaar stichtte aan de kant van de gastheer dan was dat Renaldo van den Berg, maar die werd net als later Soufiane Boukhidous teruggefloten wegens buitenspel. Verdere pogingen strandden op goalie Jari van Veen. Het zat de ploeg van Heeringa ook niet mee, want doelman Colin Oudenaarden moest geblesseerd van het veld af nadat hij een lob van Aarlanderveen over tikte. Routinier Andy van der Meulen verving hem maar ook hij was niet topfit en zat niet zonder reden op de bank. De eerste helft was duidelijk voor Aarlanderveen en de Morsclub mocht blij zijn dat ze met een minimale achterstand de rust in ging.

De vermoedelijke peptalk in de rust van Heeringa deed zijn werk. De wedstrijd was eindelijk meer gelijkwaardig en al vrij snel viel er een doelpunt aan Leidse kant door Ronald Mink. Helaas voor Sporting bleek er sprake van buitenspel. Sipan Khalid was intussen in het veld gekomen en er ontstond daardoor duidelijk meer diepte, wat de bezoekers nerveus maakte. Gelukkig voor het thuispubliek was er nu meer evenwicht en spanning. Voor de Leidenaren lagen er echt kansen, maar de zuiverheid of de eindpass ontbrak. Aan de kant van de polderclub genoot vooral Davey Grimmelius met volle teugen van zijn vrijheid.

Even leek het of Sporting op basis van de tweede helft kreeg wat het verdiende. Rick Arnoldus sneed vanaf de middenlijn dwars door alles heen, maar verzuimde de stand gelijk te trekken. Vlak daarna was Aarlanderveen wel trefzeker: na een assist van Grimmelius vanaf links kon Jorn Poelwijk de voorsprong vergroten tot 0-2. Tegen het einde viel de 0-3 via Grimmelius zelf, die met een knappe stift scoorde.

Man van de wedstrijd Grimmelius na afloop: ,,Wij wisten op voorhand dat er achterin bij Sporting ruimtes lagen en dan vooral aan de zijkanten. Daar duik ik graag in en daardoor kon ik ons een dienst bewijzen met een assist en een doelpunt. We zijn erg blij met deze overwinning. Onze ambitie is niets minder dan omhoog. Er zijn wat nieuwe jongens bijgekomen en we raken steeds meer op elkaar ingespeeld.”

Melvin Dieke van Sporting Leiden: ,,Vooral in de tweede helft lieten wij onze tegenstander teveel ruimte, maar we moesten wel. We wilden iets forceren. Mede doordat Sipan meermaals de diepte zocht, lukte dat bijna. Alleen is het tegen een sterke tegenstander als deze te verwachten dat zij uiteindelijk de kansen gaat benutten.”

Sporting Leiden-SV Aarlanderveen 0-3 (0-1). Bouwhuis 0-1, Poelwijk 0-2, Grimmelius 0-3.

Basisopstellling Sporting Leiden: Oudenaarden, Dieke, Heemskerk, Van Egmond, Mink, Boukhidous, Arnoldus, Akhrif, Taib, Van den Berg, Devilee.

Basisopstelling SV Aarlanderveen: Van Veen, Nouwens, Egberts, Nieumeijer, Van der Pijl, Janszen, Grimmelius, Van der Straaten, Poelwijk, Bouwhuis, Emaangoun.