woensdag, mei 1, 2024
HomeZaterdagDerde klasseGemengde gevoelens bij TAVV (plus fotoreportage)

Gemengde gevoelens bij TAVV (plus fotoreportage)

-

Derde klasse A (zaterdag)- TAVV kwam vorige week sterk voor de dag bij Blauw Zwart en toverde een 3-2 achterstand alsnog om in een fraaie 3-4 zege. Tegen Oudewater, nog ongeslagen tot dit weekend, kwam de ploeg van Dennis Tijssen alweer terug na opgelopen averij. In de extra tijd zorgde Nick Straver met de gelijkmaker voor een bescheiden blauw-wit feestje.

De trainer in Ter Aarse dienst had graag een vervolg gezien van het treffen in Wassenaar. ,,We zijn wat stroef aan deze competitie begonnen, maar vorige week heb ik erg goede dingen gezien. Daarvoor werden we uiteindelijk beloond. Ik had gehoopt en een weinig verwacht dat we dat vertrouwen zouden meenemen naar deze pot, maar in de eerste helft viel dat ronduit tegen. Oudewater heeft zeker kwaliteit aan de voorkant en een ‘aardige 10’ rondlopen, maar achterin vind ik ze minder overtuigend. Daar hadden we meer gebruik van moeten maken, maar we waren niet sterk aan de bal.”

De gasten speelden makkelijker en waren de bovenliggende partij in die eerste rondgang. Tijssen moest erkennen dat Oudewater een fraaie treffer afleverde. ,,Een schot die in de bovenhoek verdween, dit vanaf een meter of 20/25. Daar doe je weinig tegen.”

TAVV kende wel een betere start na de doelwisseling. Gevaarlijk werd het nog amper, maar het tij keerde toen de rechtsachter van de bezoekers zijn tweede gele kaart incasseerde. Aanvankelijk nog niet want na laconiek ingrijpen werd het leed eerst nog groter voor de ploeg, die voor dit duel drie punten vergaarde uit drie ontmoetingen. De 0-2 bleek wel het startsein om feller te worden en het heft in handen te nemen. Een kwartier voor tijd scoorde Robin van Koert, ingevallen, de 1-2 en het geloof kwam terug. Oudewater kon enkel nog maar tegenhouden en leek de winstpartij mee te kunnen nemen. Straver zorgde evenwel voor een aangenaam slotstuk voor de gastheren.

Tijssen: ,,Met de uitslag kan ik onmogelijk ontevreden zijn. Als je van 0-2 terugkomt tegen een sterke tegenstander is dat niet verkeerd natuurlijk. Maar nogmaals; we hebben het voor de pauze laten liggen en dat is doodzonde. We willen en moeten beter en daar blijf ik uiteraard geloof in houden. De balans van de twee speelhelften moet echter veel dichter bij elkaar liggen qua kwaliteit.”

TAVV speelde met Randy Verwoerd centraal achterin. De van origine middenvelder werd daar geposteerd omdat zowel Yannick Otto (afwezig) als Jesse Modderaar (niet topfit voor een basisplaats) moesten worden gemist.

Basisopstelling TAVV: Pater, Van Veen, Van der Pijl, Verwoerd, Konings, Pieterse, Van de Voorn, Staver, Looyestijn, De Bruijn, Van der Neut.

Foto’s: Eric van der Wijngaard

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read