vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseHuig Jan Heeringa (Sporting Leiden): ,,De weg van de lange adem"

Huig Jan Heeringa (Sporting Leiden): ,,De weg van de lange adem”

-

Derde klasse A (zaterdag)- Voor de tweede achtereenvolgende week speelde Sporting Leiden gelijk. In Ter Aar werd het na een boeiend onderhoud 3-3 tegen TAVV en nu speelde de Leidse fusieclub doelpuntloos gelijk tegen Blauw Zwart. Uiteraard konden zo twee punten worden bijgeschreven, maar trainer Huig Jan Heeringa is er heilig van overtuigd dat de driepunters gaan komen met de ingeslagen weg.

,,We hebben wat rommelige weken achter de rug en er zijn beslissingen genomen. Dat laatste moet rust geven en de neuzen staan weer allemaal dezelfde kant op. Van daaruit moet deze selectie in staat zijn om stappen te maken. We blijven wat achter in de stand, maar er is genoeg kwaliteit en perspectief om de toekomst rooskleurig tegemoet te zien.”

Bij Sporting Leiden behoren Zakaria Bardaa en Soufiane Boukhidous niet meer tot de spelersgroep en dus moet Heeringa het doen zonder twee aanvallers. ,,Vervelend als dat gebeurt tijdens een seizoen en het is nu wat krapper. Maar het kan nu eenmaal niet zo zijn dat het individuele belang boven het teambelang gaat. Na wat incidenten is daar intern over gesproken en zijn er maatregelen genomen. Ik heb verder persoonlijk niets tegen deze spelers, maar er moest wel wat gebeuren. We willen nu een goed seizoen draaien, maar er moet ook een toekomst zijn met deze selectie.”

Het duel tegen de ploeg uit Wassenaar was zeker niet bloedeloos te noemen ondanks het gegeven dat er maar tweemaal afgetrapt werd. ,,Ik heb weldegelijk kansen gezien en meer voor mijn ploeg. We hadden wat pech in de afwerking, maar ik heb vooral gezien dat de ploeg stappen aan het maken is op voetbalgebied. Het was nu lastiger dan vorige week met een zwaar te bespelen veld, maar deze pot had zomaar wel drie punten kunnen opleveren.”

Voor de thuisploeg kregen Sipan Khalid, Renaldo van den Berg en Ronald Mink kansen. Vlak voor tijd leek Adil Harfaoui de bevrijdende treffer te maken, maar ook dat feest ging niet door. ,,Kansen missen doet geen speler met die intentie. Sipan bijvoorbeeld hikt er even tegen aan dit seizoen, maar dat komt echt wel. Het gaat erom dat je vertrouwen blijft houden en dat probeer ik mijn spelers zeker mee te geven.”

Nu de rust is wedergekeerd wil Heeringa klimmen op de ladder. ,,Met dit collectief moeten we ons focussen op het linkerrijtje. De selectie is nu wat ieler, maar we kunnen het opvangen. Ik heb vorige week na TAVV al aangegeven dat ik van deze ploeg graag de trainer ben. Ik zag een strijdbaar Sporting en dat heb ik ook nu gezien tegen Blauw Zwart. Het gaat enkel even om de lange adem, maar ik heb het volledige geloof dat we er aan komen.”

Basisopstelling Sporting Leiden: Van der Meulen, Van Egmond, Heemskerk, Kchka, Hamelink, Arnoldus, Mink, Van den Berg, Khalid, Akhrif, Taib.

Foto’s: met dank aan Coos Hubscher

Note redactie: er volgt nog een uitgebreid fotoverslag met dank Eric van der Wijngaard!

 

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read