vrijdag, april 26, 2024
HomeZaterdagDerde klasseKrakerrr van de week: TAVV – Nieuwkoop

Krakerrr van de week: TAVV – Nieuwkoop

-

Ook dit seizoen zal LeidenAmateurVoetbal wekelijks weer 1 of soms twee Kraker(s) van de Week plaatsen. Dat kan gaan om een derby, degradatieduel, de strijd om de (periode)titel of bijvoorbeeld een burentwist. Wekelijks dient er een keuze te worden gemaakt en dat valt soms niet mee. Er is zoveel boeiends te melden en jouw club is vast het meest interessant. Alle clubs worden sowieso wekelijks meegenomen in de voorbeschouwing. Wij vragen begrip voor gemaakte keuzes, waarbij ook de overeenkomst met desbetreffende club(s) bepalend kan zijn. Deze week kozen we voor het duel der buren: TAVV tegen Nieuwkoop.

In de derde klasse A kende TAVV een valse start. De formatie van coach Dennis Tijssen stond na twee duels nog met lege handen. Daarna herstelden de blauwwitten zich enigszins en afgelopen weekend schoten zij met een 1-6 zege op Gouda zelfs behoorlijk uit hun slof. Of zij de opgaande lijn aanstaande zaterdag in de derby tegen Nieuwkoop door kunnen trekken is de vraag. Middenvelder Jeffrey Pieterse heeft er zin in.

Voor de 26-jarige Pieterse, opgegroeid en nog altijd woonachtig in Nieuwkoop, betekent de ontmoeting een weerzien met een aantal oude bekenden: ,,Toen ik vijf was ben ik lid geworden van Nieuwkoop en ik heb daarna vanaf de C1 steeds in de selectieteams gespeeld. Na de A1 belandde ik er in het tweede elftal. Het duurde zo’n twee, drie jaar voordat ik in het eerste kwam. Op een gegeven moment zaten Sebastiaan van der Voorn, Dorus Boddeke en ik niet meer op één lijn met het bestuur en hebben wij de overstap naar TAVV gemaakt. Dat was voor mij na zo’n twintig jaar lidmaatschap. Het is echter een goede keus gebleken. Het is leuk om weer eens andere mensen te leren kennen en aan iets nieuws te beginnen.”

De eerste jaargang van Pieterse bij TAVV haalde het einde niet. Vanwege corona werd de competitie na zeventien wedstrijden afgebroken: ,,We stonden er toen heel goed voor. We waren koploper met zeven punten voorsprong op Aarlanderveen, onze naaste belager. Het jaar erna stopte de teller al op vier duels. En nu dus nieuwe kansen. Als je onze selectie vergelijkt met die van twee jaar geleden is er niet veel veranderd. Andere clubs hebben zich echter duidelijk versterkt. Van Oegstgeest wonnen we bijvoorbeeld toen met 6-0 en 5-1 en nu verloren wij van ze met 4-1. Dat was de eerste pot van dit seizoen. We hadden een prima voorbereiding achter de rug, maar de eerste competitiewedstrijd gaven we dus meteen niet thuis. En met Oudewater hadden we destijds ook niet veel moeite, terwijl we nu met 2-2 gelijk speelden. Het is trouwens een goede ploeg. Ze staan niet voor niets bovenaan. Tja, en dan verloren we ook nog van Aarlanderveen, in onze tweede wedstrijd. Bij een 1-1 stand kwamen zij met tien man te staan en gaven wij achteraf te veel gas. Met een uitval profiteerden zij ervan. Al met al zijn wij door de toegenomen concurrentie dus zeker niet de favoriet voor de titel. Voorlopig richten we ons op een plek bij de eerste vijf.”

Die positie is door de resultaten van de laatste vier ontmoetingen dichtbij gekomen. Met acht punten uit zes duels bevinden de Ter Aarders zich op de zevende plek. Het doelsaldo is opmerkelijk: 17-15. Alleen CVC Reeuwijk scoorde meer goals (22) en slechts de twee staartploegen Gouda (18) en VVC (20) kregen meer treffers om de oren. ,,Alhoewel de resultaten van de laatste tijd beter zijn krijgen we nog altijd te veel doelpunten tegen. Er waren er bij waar je niets tegen kon beginnen, bijvoorbeeld een paar schitterende afstandsschoten. Echte wereldgoals. Maar in de meeste gevallen verdedigden we gewoon slordig. En dat was dan niet alleen de schuld van onze defensie, maar van het hele team. Verdedigen begint voorin”, aldus Pieterse.

De bij het in Zaandam gevestigde Zoetemelk Media Services NV werkzame Nieuwkoper neemt dit seizoen een andere positie in dan tijdens de twee jaar geleden afgebroken editie. ,,Toen speelde ik als een echte nummer tien achter de spitsen en dook ik regelmatig voor het doel op. Daardoor kwam ik ook aan zo’n tien of elf goals. Nu ben ik meer de controleur op het middenveld en kan ik in aanvallend opzicht van waarde zijn met mijn passing. Door mijn andere rol scoor ik ook minder: de teller staat voor mij pas op één: de strafschop van afgelopen zaterdag tegen Gouda.”

Voor wat betreft de komende confrontatie met zijn oude club lijkt Pieterse zich weinig zorgen te hoeven maken. Nieuwkoop verloor immers vijf van de zes duels en scoorde nog maar één keer. ,,Ik vind het leuk om tegen ze te spelen, al heb ik nu een ander gevoel dan twee jaar geleden. Toen was ik echt gespannen, nu niet. Ik zal komende zaterdag zeker bekende gezichten tegenkomen, maar ik weet ook dat de selectie van Nieuwkoop wel behoorlijk veranderd is. Ik meen dat er wel vijftien nieuwe jongens bij zijn. Ik ga ervan uit dat het een lastige wedstrijd voor ons zal zijn. Ze hebben dan wel vijf keer verloren, maar dat was steeds nipt. Toch zie ik ons wel winnen. Ik houd het op een 2-0 zege. Zou mooi zijn. Dan houden we voor het eerst de nul”, besluit Pieterse opgewekt.

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read