HomeZaterdagDerde klasseOpportunistisch FC Oegstgeest bewaart het beste tot het laatst

Opportunistisch FC Oegstgeest bewaart het beste tot het laatst

-

Derde klasse A (zaterdag)– De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, maar net als in de eerste helft had de thuisploeg het beste tot het laatst bewaard. Werd vlak voor het rustsignaal de gelijkmaker binnengeschoten, enkele minuten voor het laatste fluitsignaal kwam het ploeterende FC Oegstgeest op voorsprong en die werd niet meer uit handen gegeven. Trainer Thymen Kruider sloeg na afloop de spijker op zijn kop toen hij zich kort tot de groep wendde. ,,Gasten gefeliciteerd, de drie punten zijn het belangrijkste, en daar laat ik het voor nu bij.”

Een uitstekende start van de competitie en dan komt de nummer laatst, het Nieuw-Vennepse FC VVC, een bezoekje brengen aan Sportpark Voscuyl. Een ploeg die moeilijk scoort en veel doelpunten tegen krijgt, een walk over is dan een logische gedachte. Maar de thuisploeg had het vanaf de eerste minuut lastig, tegen een ploeg die zich zeker niet ingroef. Vanaf kopcirkel werd het centrum vastgezet en lag de ruimte aan de zijkanten, echter gezien de weersomstandigheden werd te vaak voor de verkeerde oplossing gekozen. De lange bal werd veelvuldig gehanteerd, daar waar een meer voetballende oplossing voor de hand lag. Het tegenstrijdige in dit verhaal was wel dat de enige mogelijkheden ontstonden uit die lange bal, maar het vizier voorin stond niet op scherp.

Na wat speldenprikjes over en weer verdubbelden de bezoekers hun doelpuntentotaal. Een vrije trap van een meter of veertig belandde achter doelman Gijs Jansen en zo kon de gastheer in de achtervolging. Het voetbal werd er niet beter op. Uitgespeelde kansen kwamen er zeker niet, maar vlak voor de thee was het de bij de tweede paal geheel vrijstaande Bob Den Hollander die uit een hoekschop de bal in het dak van het doel schoot. Een gelijke stand bij rust, in een tot dan toe evenwichtige (wed)strijd, kortom over de afloop viel nog niet heel veel zinnigs te zeggen.

De runner-up in het klassement ging in het tweede gedeelte op dezelfde voet verder, dit ondanks de verse wissels en het windvoordeel. ‘Het lange halen, snel thuis’ was een juiste benaming voor het spel van de Oegstgeestenaren. Er werd niet heel veel gecreëerd maar weggegeven werd er ook nauwelijks iets. De man in het groen had ondertussen zijn handen vol aan twee strijdende ploegen, het was wel duidelijk dat als er al een winnaar zou komen deze de zege niet cadeau zou krijgen.

Een paar minuten voor tijd ontplofte het sportpark toen Lukas Tijl het eindstation was van een van die lange peren, met uiterste precisie lobde hij de bal over de keeper heen. De gewenste voorsprong was daar en die werd niet meer uit handen gegeven. In het heetst van de strijd werd er aan beide kanten nog wat haantjesgedrag getoond, er werd ook nog een rood kartonnetje aan een speler van de verliezende ploeg getoond maar de drie punten bleven in eigen huis en dat was het belangrijkste deze middag.

De koning van de lange peer, Dylan Dijkstra, over de moeizame overwinning: ,,Het was geen beste wedstrijd van onze kant. Als ik naar mezelf kijk dan klopt het inderdaad wel dat ik te veel de lange bal zocht, mede ook omdat ik de bal niet altijd kwijt kon aan de middenvelders. De drie punten zijn lekker en ook het belangrijkste, over de uitvoering hoor je straks niemand meer.”

Veel strijd, weinig voetbal en een mindere uitvoering maar wel drie punten in de tas en dat werd na afloop uitbundig gevierd in een bomvolle en uitermate gezellige kantine onder muzikale aanvoering van zanger Bart Heemskerk. Complimenten ook aan de vrijwilligers van FC Oegstgeest. Bij betreding van diverse gedeeltes op het sportpark werd er om de QR code gevraagd en werd dit “beloond” met een stempel of en polsbandje.

FC Oegstgeest – FC VVC 2-1 (1-1). 22. VVC 0-1, 45. 1-1 Bob den Hollander, 87. 2-1 Tijl.

Basisopstelling FC Oegstgeest : Jansen, Driessen, Nieuwenburg, Tijl, Van Moorsel, Den Hollander, Gianfiglio, Van der Spek, Tas, Dijkstra, Lichtenbeld.

Basisopstelling FC VVC : Wessel, Verbeek, De Kleijn, Vink, Rietbroek, Robberts, Groen, Van Rooijen, Van Vilsteren, Kooistra, Van Zandwijk.

Foto’s: Paul Lichtenbeld