zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klassePechvogel Robbie Nagtegaal (SV Aarlanderveen) lang aan de kant

Pechvogel Robbie Nagtegaal (SV Aarlanderveen) lang aan de kant

-

Blessures….., bijna elke voetballer krijgt er vroeg of laat in zijn loopbaan mee te maken. Soms ben je als speler weer snel van de partij, maar als het tegenzit kan het ook wat langer duren en ben je de sjaak. Tot die laatste categorie behoort Robbie Nagtegaal. De 26-jarige verdediger van Aarlanderveen raakte een paar weken geleden in een oefenpotje tegen RCL zwaar geblesseerd. Het leek in eerste instantie mee te vallen voor Nagtegaal, maar de MRI-scan wees iets anders uit: een afscheurde voorste kruisband, een beschadigde meniscus aan de binnenkant en ernstige kraakbeenschade. Voor deze gecompliceerde blessure staat gemiddeld een herstelperiode van 12-15 maanden. Dat betekent dus tot het kalenderjaar 2023 geen voetbal  meer voor de Alphenaar. LAV sprak met de pechvogel.

Nagtegaal: ,,We speelden tegen RCL op natuurgras en verstapte me in een kuil. Ik voelde gelijk dat het niet goed  zat en ben er direct uit gegaan. De volgende ochtend kwam ik lastig uit bed en heb de dokter gebeld. Hij vreesde al dat het iets was met mijn kruisbanden. De uiteindelijke diagnose was echt een klap in mijn gezicht, na twee coronaseizoenen had ik gehoopt om weer lekker te kunnen voetballen.

Eind oktober ga ik voor een intake met de orthopeed naar de Bergman-kliniek in Naarden, maar het wordt sowieso een operatie. Gelukkig kan ik mij straks wel met krukken voortbewegen en kan dan de wedstrijden van Aarlanderveen toch gewoon blijven bezoeken’’, aldus de sales consultant tot besluit.

De redactie van LAV wenst Robbie uiteraard een voorspoedig herstel toe!

Foto’s: met dank aan Ed Nagtegaal

Must Read