zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagDerde klasseTAVV viert feest na Roger Schmidt-achtige wissels

TAVV viert feest na Roger Schmidt-achtige wissels

-

Derde klasse A (zaterdag) – Een spectaculair scoreverloop, briljante wissels van TAVV-trainer Dennis Tijssen, de introductie van de perfecte ‘Luke van Veen-voorbereiding’ en negentig minuten ervoor blijven gaan leidden tot een 3-4 zege bij het ongeslagen en in vorm zijnde Blauw Zwart.

TAVV-verdediger Lars van der Pijl was er heel duidelijk over: ,,We speelden ons beste voetbal van het seizoen en hadden zeker meer verwacht van een tegenstander met knap grote gasten, waar de lange bal vaak hun wapen was. Maar nu hebben we door onze inzet en spel meer dan verdiend de eerste drie punten binnengehaald. En dat smaakt zeker naar meer!”

Ondanks deze trotse woorden was het de thuisploeg die vele supporters op sportcomplex de Schulpwei lieten juichen (1-0). Het goede spel van de blauw-witten, met keurig verzorgde combinaties, leidde echter tot een dik verdiende 1-2 ruststand. Yassine El Mariami en Sebastiaan van der Voorn waren de schutters. Dat was in de kleedkamer de reden voor louter tevreden gezichten, zeker bij trainer Tijssen. Dit gold niet voor TAVV-verdediger Yannick Otto, want hij moest zich na een kwartiertje met een rugblessure al laten vervangen door Luke van Veen. Was dat niet die Van Veen die gebruind net terugkwam van een zonvakantie en ongetraind binnen de lijnen kwam? Van der Pijl: ,,Jazeker, en hij heeft het prima gedaan. Misschien de introductie van een nieuwe Ter Aarse trainingsstijl?”

Maar ondanks alle veelbelovende blikken kwam Blauw Zwart weer op een voorsprong door onder andere slordig uitverdedigen aan Ter Aarse kant(3-2). Maar TAVV bleef ervoor knokken, er werd ook meer hoog druk gezet dan de thuisploeg nog kon opbrengen. Een prachtige impuls kwam er door de ingebrachte wissels van Tijssen met onder meer Robin van Koert en Eric van der Hout. En na de meer dan verdiende gelijkmaker van Lyndon de Bruijn was het Van Koert die de 3-4 scoorde en de winst veilig stelde.

,,Van der Hout speelde ongelofelijk sterk en de bal kleefde aan zijn voet en Van Koert… een echte spits die je geen tel alleen moet laten zoals Blauw Zwart heeft gemerkt”, aldus de trotse aanvoerder. Nu is het zaak om dit goede spel met navenant resultaat door te trekken in de komende wedstrijd op sportpark Aardam –West tegen FC Oudewater. Zij staan na de thuiswinst van 2-1 op Sporting Leiden met negen uit drie op de tweede plaats. Van der Pijl: ,,Ook wij hebben een brede en goede selectie, dus wissels maken ons zeker niet zwakker, kijk maar naar vanmiddag’’, aldus Van der Pijl tot besluit.

Blauw Zwart – TAVV 3-4 (1-2). Hendriksen 1-0, El Mariami 1-1,Van der Voorn 1-2, Hendriksen 2-2, Smit 3-2, De Bruijn 3-3, Van Koert 3-4.

Basisopstelling TAVV: Pater, Van der Pijl, Otto, Pieterse, Straver, Koning, Boddeke, Van der Voorn, El Mariami, Looyestijn, De Bruijn.

Gerard Bol
Gerard Bol
Spraakmaker, ook actief voor RTV Katwijk, gaat volledig op in verslaggeving. Duizendpoot, aanstekelijk enthousiasme, gek op rubriek Latje Trap.

Must Read