zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdagVierde klasse'Jonge honden' van Woubrugge staan te popelen

‘Jonge honden’ van Woubrugge staan te popelen

-

Net zoals alle andere regioclubs heeft ook Woubrugge de voetbaldraad weer opgepakt. De formatie van trainer Barry Buntsma is inmiddels een paar weken in training en nam ook deel aan de Kaag en Braassem Cup. Startend oefenmeester Buntsma begint weliswaar aan zijn derde seizoen bij de club, maar zag zijn debuut als hoofdtrainer de laatste twee voetbaljaargangen worden gedwarsboomd door de coronaperikelen.

Buntsma: ,,We zijn dit jaar op 10 augustus begonnen met trainen. We kunnen dit jaar beschikken over een compleet eerste en tweede elftal en dat was de laatste jaren wel anders. Ik heb me toen veel met randzaken moeten bezighouden, maar kan me nu volledig op het voetbal focussen. Er zijn maar liefst 12 jongens van de JO19 doorgestroomd naar de selectie. Als club wachten we al drie jaar op deze lichting. Een aantal van hen zal naar het tweede elftal gaan, een ander deel zit dicht tegen het tegen het eerste elftal aan en daarnaast is er een groepje van 3 á 4 potentieel eerste elftalspelers.”

,,Natuurlijk moeten ze even wennen aan het seniorenvoetbal. Het is soms flink aanpoten voor ze. Het tempo ligt hoger, soms worden ze opzij gebeukt, maar ze pakken het snel op en je ziet ze met de week groeien. Afgelopen seizoen leek het trainen soms op bezigheidstherapie. Je traint dan niet voor een doel en dat is natuurlijk niet lekker voor de motivatie van de jongens. De sfeer is dit seizoen een stuk positiever in de groep. De jonge honden staan te popelen . Ze brengen veel nieuwe energie in de selectie. De ouderen in de selectie nemen de jonkies op sleeptouw, als trainer is dat mooi om te zien. Het doel voor dit seizoen? Dat is toch vooral het opleiden van de jongeren. Natuurlijk gaan we ook voor het resultaat en acht ik een plekje in de subtop zeker mogelijk, maar ik zie ons niet direct als kandidaat voor promotie”, aldus de Woubruggenaar tot besluit.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read