vrijdag, april 26, 2024
HomeVijfde klasseMMOMMO staat stil bij 75-jarig bestaan

MMO staat stil bij 75-jarig bestaan

-

Zaterdag 6 november j.l. was een speciale dag voor sportvereniging MMO. Na afloop van de thuiswedstrijd tegen SJZ (1-4 verlies) werd er ruimschoots stilgestaan bij de 75e verjaardag van de vereniging. Ondanks het ingekrimpte programma (daags voorafgaand werden verscherpte Corona-maatregelen ingevoerd), wist voorzitter Joep van Rijn met een aantal mooie woorden dit bijzondere mijlpaal onder de aandacht te brengen. Speciale aandacht deze middag was er vervolgens voor het Jubileumboek en het jubileumshirt.

                                   Auteur Frans Witteman en voorzitter Joep van Rijn

Jubileumboek
Auteur Frans Witteman vertelde in zijn speech ronduit over de oprichting van Rooms-Katholieke Voetbalvereniging ‘Met moeite Opgericht’. Dit gebeurde op 15 juni 1946 in het roemruchte clubcafé ‘Pons van der Eng’.  Frans noemde onder andere een aantal bijzondere feiten over die moeilijke omstandigheden van die tijd:

  • MMO beschikte over één veld.
  • Er liepen koeien op het veld. Later schapen, waarvan vóór de wedstrijd de keutels met veger en blik werden opgeveegd.

  • De contributie bedroeg voor senioren f 0,35 cent en voor junioren f 0,25 cent. Wekelijks opgehaald!
  • Er was een houten ‘kleedtent’ zonder waterleiding. Die waaide bij een storm in het voorjaar van 1949 in de sloot. De gebroeders Jaap, Siem, Piet en Bas van Leijden zetten die keet voor f 7,50 weer waterpas.

Ook vertelde Frans over het clubgebouw, de start van het damesvoetbal (begin jaren 80), de fusie tussen de handbal en voetbal afdeling het belang van vrijwilligers en over de toekomst.

Na de speech reikte  auteur de eerste exemplaren uit aan de aanwezig ere leden van MMO. (zie foto):

                                            Auteur Frans Witteman met ereleden en boeken

Jubileumshirt
Naast het jubileumboek is men bij MMO achter de schermen druk bezig geweest met het ontwikkelen van een jubileumshirt. Na de uitreiking van de eerste jubileumboeken is dit shirt met trots gepresenteerd aan de aanwezige supporters, vrijwilligers en (ere)leden. Eyecatchers van het nieuwe thuistenue zijn het geborduurde clublogo op de borst en het jubileum symbool achter in de kraag. Naast het nieuwe tenue, heeft de club in samenwerking met partner Plutosport ook een eigen clubshop ingericht. Via www.plutosport/clubs/mmo kunnen MMO-leden hun eigen vrijetijds- en trainingskleding aanschaffen. Dit alles in het kader van het 75-jarig bestaan van de dorpsclub. Een bijzondere vermelding voor de vrijwilligers die het nieuwe shirt mede mogelijk hebben gemaakt: Stefan van Goozen, David van der Laan en Richard Bakker.

Na de boek- en shirtpresentatie opende voorzitter Joep van Rijn de bar en toastte hij samen met de aanwezigen op de toekomst van MMO. Op naar de 100 jaar! (en verder).

Joep van Rijn, MMO

 

 

Must Read