zaterdag, april 27, 2024
HomeLSVV'70Interviews LSVV'70Woubrugge langs LSVV'70 (plus fotoreportage)

Woubrugge langs LSVV’70 (plus fotoreportage)

-

Vierde klasse A (zaterdag)- Een bezoek aan de Kikkerpolder is Woubrugge prima bevallen. De gehavende ploeg van Barry Buntsma trakteerde zichzelf op een 2-4 zege en de trainer meende dat die overwinning terecht te noemen was. Collega Freek Jansen hield er een andere mening op na en vond dat LSVV’70 zichzelf tekort had gedaan.

,,Wij missen niet de minste spelers op dit moment. Cris Verhoef is al jaren onze aanvoerder en een belangrijke speler, waar we hem ook inzetten. Hij kampt met een hamstringblessure en dat kan nog wel wat weekjes duren. Kelvin Hoogendoorn kwam over van Alphia en is een echte mannetjesputter. Helaas is hij tot de winterstop nog niet inzetbaar. Vanuit onze eigen jeugd is Tim van Rijn doorgekomen. Hij kan op het hele middenveld uit de voeten, maar heeft momenteel een scheenbeenblessure. Als je dan toch gedecideerd wint van een ploeg als LSVV dan heb je het gewoon heel goed gedaan.”

Vervolgend: ,,Zij kwamen al rap op voorsprong en het heeft zeker een half uur geduurd voordat het goed stond bij ons. LSVV speelde dan weer 3-5-2 en dan 5-3-2. Daar kregen we gelukkig steeds beter vat op. Nog voor de pauze kwamen we op gelijke hoogte en na de rust ontstond er meer ruimte waar we prima van profiteerden. Ik vind dat ons spel herkenbaar was en dat we de lijn hebben voortgetrokken uit de voorbereiding. Ik kan nog niets zeggen over onze klassering straks, maar ik weet wel dat wij in staat zijn om het elke tegenstander lastig te gaan maken.”

Jos van Beuningen opende het bal en Jiddo Doornenbal was verantwoordelijk voor de 2-2. Bij de groenwitten zorgde Twan van der Geyn voor de gelijkmaker (1-1) en tekende Gino Rolfes voor de 1-2 en 2-4. Thom Buntsma zette zichzelf ook op de kaart met de 2-3.

Jansen: ,,Een onnodige nederlaag. Deze ontmoeting had gewoon drie punten moeten opleveren. Het was zo ongeveer een typische ‘LSVV-middag’. Lekker weer en dat scheelt bij ons, zoals bekend. We kwamen al vroeg aan de leiding en de 2-0 had ook zomaar kunnen vallen. Op een zeker moment was er sprake van vermeend buitenspel, maar we hadden zo onze twijfels daarover. Vanuit het niets werd het eigenlijk 1-1. Na de rust was het een soort van flipperkastvoetbal, waarbij het beide kanten op kon. Een dekkingsfout zorgde ervoor dat we in de achtervolging moesten. Op fortuinlijke wijze kwamen we op gelijke hoogte en toen dachten we voor de zege te kunnen gaan. Helaas kregen we vervolgens een pingel tegen, waarbij de speler van Woubrugge wel erg makkelijk naar de grond ging. Guus van Kessel, die linksback stond dit keer, zou een overtreding hebben gemaakt. Opnieuw zochten we daarop de aanval en Jiddo mikte nog op de paal. In de extra tijd counterden zij nog naar 2-4. Al met al een leuke voetbalmiddag mogelijk gemaakt door twee ploegen. Toch hadden we de winst kunnen pakken. Jammer dat we zo starten, maar deze pot geeft zeker ook wel vertrouwen. Warmunda uit volgende week wordt lastig, dat zou een titelkandidaat zijn volgens de kenners. Hoe dan ook, ze hebben daar een leuk complex en we gaan er ook daar wat leuks van proberen te maken. Het lekkerste van alles is dat we weer mogen.”

Foto’s: Eric van der Wijngaard


 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read