zaterdag, mei 18, 2024
HomeBledder CupOuwe jongens krentenbrood bij Sporting Leiden

Ouwe jongens krentenbrood bij Sporting Leiden

-

Aanstaande zaterdag is er sprake van een Leids reünie. Op het complex van Sporting Leiden zal er gespeeld worden om de Huurmaat (hoofdsponsor) Bledder Cup. Een toernooi georganiseerd voor niet meer bestaande Leidse -en regionale voetbalclubs. Vorig seizoen vond de eerst editie plaats, toen nog als Leidsch Voetbalhistorie Toernooi. Dat bleek een voltreffer en daarom besloot Leidenamateurvoetbal.nl (kortweg LAV) dit toernooi opnieuw vast te stellen. In 2021 deden er tien teams mee en dat zullen er bij deze editie vier meer zijn. Nieuwkomers zijn UDO, vv Oegstgeest, SVLV en een team met oud-trainers. De andere teams die meedoen zijn: LFC (za en zo), VV Leiden 1 en 2, LDWS, VNA, Leidsche Boys, VNL, De Sleutels en Oranje Groen.

De eerste wedstrijden zullen worden gespeeld om 14.15 en rond half zes zal de finale zijn gespeeld en volgt de prijsuitreiking. De Sleutels mocht zich vorig jaar de eerste winnaar noemen en de Vlietploeg zal de cup dus moeten verdedigen. De insteek van het toernooi is eigenlijk meer de derde helft. De 45 plussers zien oud-teamgenoten weer en er zullen voornamelijk oude koeien uit de sloot worden gehaald. Daar werd vorig jaar zichtbaar van genoten en dat zal vast nu niet anders zijn.

LAV is als organisator erg content met de sponsorbijdragen voor het toernooi. De Barthen Groep Leiden (Barthen Verhuur, Huurmaat en Riool.nl) verbond zich als hoofdsponsor aan het toernooi en de keuze werd gemaakt om dit evenement de naam Huurmaat Bledder Cup te geven. Het toernooi krijgt verder ook steun van Van der Nat Glas-en Schilderwerken Noordwijk, Verhagen Leiden Reinigingsmachines, KEJO Steijer & Lijmwerk, Bouwbedrijf Hamerling, Onderhoudbedrijf Van Schie Leiden, Scheffer sportprijzen, Randstad Electrotechniek Leiderdorp, RDB Koeriers, Plutosport Ter Aar, Seven Gifts Leiden, Karel Groenendijk, Verschoor Marktkramenverhuur, RAI Speelautomaten, Henny’s Rits, Visspecialist Stevenshof, Bunnig & Partners, Plein 24, WS Products, Foodpartners BV en LogoXL.nl (leidenlovesyou.nl).

Laatstgenoemde bedrijf kwam te samen met de redactie van LAV met een idee voor een nieuw product die alles te maken heeft met dit toernooi. Er werd een t-shirt vervaardigd waarop op de achterkant een afbeelding van teletekst waarneembaar is waarop er kreten te zien zijn rondom de deelnemers van dit toernooi. Een uniek exemplaar die bij geen enkele Leidse voetballiefhebber zal misstaan. Interesse? Bezoek: https://dakooi.nl/blddr.

Vorig jaar kwamen er veel spelers aan het woord voor de camera van LAV met hun bevindingen. De nu zeventig jarige Tom Verschoor straalde van oor tot oor. ,,Dit is toch geweldig. Een feest der herkenning en bakken vol gezelligheid. Dit is mooi voor de stad Leiden. Volgend jaar ben ik er weer bij, noteer dat maar.” Of Sjaak Kamphues die meespeelde bij VV Leiden: ,,Sommige spelers zag ik dertig jaar niet. Hoe leuk is dat om hen weer te spreken? Veel spelers van andere clubs herkende ik ook nog en het was heerlijk om verhalen op te halen. Vooraf keek ik er naar uit, maar het was nog leuker dan verwacht. Tenslotte Paul Goulmy, uitkomend voor VNL: ,,Fantastisch dat dit initiatief is genomen. Daar had de stad Leiden behoefte aan. Dit moet een jaarlijks terugkerend festijn worden. En ach, over die pijntjes kom ik wel heen en heb ik er graag voor over.”

Volgende week zal op deze website worden terug gebladerd op deze dag bij gastheer Sporting Leiden. Opdat het Leidse (regio) voetbalverleden nooit vergeten zal worden.

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read