zondag, mei 19, 2024
HomedistrictsbekerEMM'21 'vergeet' te winnen

EMM’21 ‘vergeet’ te winnen

-

Na een prima ouverture tegen Alphia nam EMM het afgelopen zaterdag op tegen Concordia in Delft. Concordia verloor de eerste wedstrijd met 3-0 van VUC. Een overwinning van EMM betekende doorbekeren.

EMM begon uiterst slordig aan de wedstrijd, in balbezit liep de opbouw stroef en de Veenders raakten de bal op gevaarlijke plekken kwijt. Dit leverde Concordia de grootste kans van de eerste helft op. Na balverlies op het middenveld werd de linksbuiten van Concordia in de diepte gestuurd en kwam alleen voor Jari van Veen te staan. Door uitstekend keeperswerk voorkwam Van Veen de 1-0.

Daarna werd EMM wat vaster aan de bal en kreeg het goed druk op Concordia. Dit leverde genoeg kansen op voor de openingstreffer. Luke Bakker was met twee kopkansen ongelukkig. Ook Stijn Rietbroek kreeg een grote kans, zijn inzet werd ternauwernood geblokt, de herkansing van Damian Hoogenboom werd eveneens geblokt. Alhoewel EMM slordig aan de bal was, creëerde de ploeg de meeste kansen. Dit bood vertrouwen voor de tweede helft.

In de tweede helft was het EMM wat de klok sloeg. De Veenders waren vaster aan de bal en gaven nauwelijks kansen weg. De eerste kans was wel voor Concordia, na een voorzet verlengde de nummer 7 de bal net te hoog, waardoor het leder op het dak van de goal belandde.

Nadien volgde er een goede fase van EMM. De Veenders bleven aandringen en na een slimme hakbal van Rietbroek haalde David Vermeer verwoestend uit: 0-1, een prachtige goal. Rietbroek was daarna dicht bij de 0-2, de rechtsbuiten haalde uit de draai venijnig uit, maar zijn inzet werd knap gekeerd.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, tóch moest EMM in de laatste minuut de gelijkmaker incasseren. Een ongecontroleerde lange bal belandde in het strafschopgebied van EMM, werd niet goed verwerkt en hierdoor werd de lange invaller van Concordia in staat gesteld om af te ronden: 1-1. De scheidsrechter floot daarna snel voor het eindsignaal.

Door het onnodige gelijkspel komt EMM’21 op 4 punten en staat het op de tweede plaats in de bekerpoule. Volgende week speelt EMM tegen Eersteklasser VUC, de Pinguïns zijn al geplaatst voor de volgende ronde. Het moet vreemd lopen wil EMM niet doorbekeren, maar de ploeg uit de Veen kan alle steun gebruiken tegen VUC. Aftrap in Den Haag is op 17 september om 14.30.

Basisopstelling: Jari van Veen; Joppe Huigsloot, Thomas Brug, Sven van der Meer, Paco Romero Fuster; Joey van der Geest, Michael van der Zwet, David Vermeer; Stijn Rietbroek, Damian Hoogenboom, Luke Bakker.

Bron: EMM’21