HomedistrictsbekerBernardus herpakt zich, ondanks nederlaag, tegen BMT

Bernardus herpakt zich, ondanks nederlaag, tegen BMT

-

Districtsbeker Groep 3, poule 4 -Bernardus verloor ook haar tweede bekerwedstrijd (2-3 verlies tegen BMT), maar desondanks was Bernardus-trainer Ron Paling niet ontevreden met het optreden van zijn ploeg. Paling blikte terug op de wedstrijd en keek alvast met een schuin oog naar de nakende competitiestart. Paling:,,In de eerste helft hadden we het moeilijk. BMT heeft een goed voetballende ploeg, maar na een half uur kwamen we beter in de wedstrijd en ging het gelijk op. We startten de tweede helft met een schot op de paal en daarna scooorden zij binnen een kwartier drie doelpunten. Daarna kwamen we door twee doelpunten van Tim Schalken, overgekomen van UVS, goed terug en met wat geluk hadden we er ook nog een gelijkspelletje uit kunnen slepen.”

Vervolgend: ,,Na ons dramatisch slechte optreden van vorige week (8-0 verlies bij Rohda’76, SN), was het vandaag ,en zeker in de tweede helft, een stuk beter. We missen nog enkele basisspelers, dus het is nog even puzzelen op dit moment. Volgende week sluiten we de bekercompetitie af met een wedstrijd tegen Woubrugge en daarna kunnen we ons gaan opmaken voor de competitie. Wat we kunnen verwachten in de vijfde klasse? Sommige tegenstanders kennen we, maar verder heb ik geen idee wat de sterkte is van de andere clubs in deze afdeling. Ik denk dat we pas na 7 of 8 wedstrijden kunnen zeggen waar we staan. We beginnen de competitie met een thuiswedstrijd tegen SV Vogelenzang, een voor mij totaal onbekende tegenstander. De degradatie van vorig seizoen was zuur (Bernardus kwam 1 doelpunt tekort voor handhaving in de vierde klasse, SN), maar dat is nu verleden tijd en dat hebben we achter ons gelaten. Qua spelersgroep ben ik zeker niet ontevreden, ik denk dat dat we sowieso om de bovenste plaatsen mee moeten gaan doen”,  aldus de optimistische Bernardus-trainer tot besluit.

Bernardus – BMT 2-3 (0-0). Doelpunten Bernardus: 2x Tim Schalken