vrijdag, april 26, 2024
HomeSportiff LAV Cup 23-24Sportiff LAV Cup: Sterk Jong Katwijk klopt Voorschoten'97 (za)

Sportiff LAV Cup: Sterk Jong Katwijk klopt Voorschoten’97 (za)

-

De Sportiff LAV Cup krijgt een nieuwe winnaar. Helaas kregen de edities 2020 en 2021 geen einduitslag vanwege Corona. De laatste winnaar dateert alweer uit 2019 en dat was Voorschoten’97 (za). De groengelen wonnen destijds in de finale van UVS. De Leidse ploeg werd al uitgeschakeld door Jong VVSB en nu schakelde Jong Katwijk de ploeg van Nick Poot en John van Veen uit. Na een 1-1 ruststand werd het uiteindelijk 1-3 en daarmee werd de ‘rechtmatigheid’ geen geweld aan gedaan.

Katwijk trainer Danny Voskuil had in dit toernooi al eerder aangegeven graag zover mogelijk te willen komen met zijn jongelingen. Die wens kon gisteravond duidelijk worden waargenomen. Niet dat Voorschoten’97 de kantjes er vanaf liep, zeker niet zelfs, maar de kustbewoners oogden bijzonder gretig en voetbalden makkelijker.

Al na zeven minuten was het raak op sportpark Adegeest. Dario van Breukelen zette goed door op rechts en had een puike voorzet in huis voor Jelle van de Oever, die een ware spitsengoal op zijn naam bracht door voor zijn tegenstander te kruipen. Voorschoten’97 leek wat aangeslagen en Katwijk was sterker in deze fase. Geleidelijk aan klom de thuisploeg echter in de wedstrijd en werd het brutaler.

Toch was de hulp van doelman Timon Fikkert nodig om de gelijkmaker te laten aantekenen. De doelman verdedigde niet goed uit en daar profiteerde Loyd van der Wilden van. De buitenspeler plaatste de bal keurig in het verlaten doel. Daarna deelde de eersteklasser meer speldenprikken uit, maar bleef ook Katwijk niet ongevaarlijk en raakte het eenmaal de paal. Een tegenvaller voor Voskuil en de zijnen was dat aanvoerder Daan Hartemink moest uitvallen met een enkelblessure. De trainer: ,,Een ongelukkige botsing en daar werd Daan de dupe van. Hopelijk valt de schade mee. Hij zit tegen de selectie aan en traint daar al mee dus dat gun je zo’n speler niet. We moeten het even afwachten nu.”

Na de rust werd de strijd minder evenwichtig. Katwijk wilde snel zaken doen en tot zijn verbazing kreeg Arjan Spek het niet voor elkaar om de 1-2 binnen te werken. Zijn inzet werd op miraculeuze wijze van de doellijn afgewerkt. Voorschoten’97 probeerde er nog wel uit te komen, maar de eindpass was te vaak onnauwkeurig.

Een minuut of tien na rust kwamen de gasten op voorsprong. Een uitstekend doelpunt kon worden genoteerd. Justin van Otterlo zorgde voor de assist en opnieuw drukte Van de Oever gedecideerd af. Het doelpunt werd uitbundig gevierd en daaruit bleek ook al de wil om minimaal de kwartfinale te bereiken. Tevens leken de jonge en getalenteerde spelers, veelal spelend in een hoog tempo met veel positiewisselingen, zich te beseffen dat Voorschoten’97 op knakken stond. Halverwege de tweede helft werd de marge naar twee getild en op dat moment was wel duidelijk dat Voorschoten’97 de Cup kwijt zou raken. Dit keer was het Van Otterlo zelf die de trekker overhaalde.

Na afloop waren de trainers helder in hun bevindingen. Allereerst Poot: ,,Uiteindelijk een verdiende overwinning voor Katwijk. Een leuk voetballende ploeg met een goed roulerend middenveld. Wij hebben het compact proberen te houden en druk gegeven waar het kon.
Daaruit scoren we nog een goed doelpunt. Ik ben tevreden over de inzet en intensiteit waarmee we gespeeld hebben als ploeg. We hebben aan de bal echter te weinig gecreëerd. Op naar zaterdag nu. En volgend seizoen zijn we er weer bij.”

Collega Voskuil: ,,Er is prima gevoetbald door de ploeg. Twee weken terug speelden we hier toevallig een oefenduel en was het een behoorlijke fase een stuk minder. In die zin zijn we op tijd opgestaan om deze ronde te overleven. We willen dolgraag de finale halen. Als je ergens aan meedoet, moet je de intentie hebben om zover mogelijk te komen. We spelen elk duel met veel energie en dat loont tot nu toe. Wie we graag treffen in de kwartfinale? ,,Ik heb niets tegen RCL en dat zou een leuke tegenstander zijn. Maar je zult begrijpen dat Jong Quick Boys mijn voorkeur heeft. Dat wil ik als trainer ook graag een keer meemaken in dit regionale toernooi. Voor deze groep zijn avonden als deze buitengewoon nuttig. Ze leren hier veel van. Fysiek moesten ze dit keer ook weer vol aan de bak en dat is prima. Voorschoten’97 is een leuke tegenstander geweest.”

Basisopstelling Voorschoten’97: Mackaaij, Simonis, Vonk, Oudshoorn, Reinders, De Koning, Van der Krogt, De Rijk, De Roode, Wijnalda, Van der Wilden.

Basisopstelling Katwijk O23: Fikkert, Van Breukelen, Fetahi, Hartemink, Arjan Spek, Zion Spek, Boer, Van Otterlo, Van de Oever, Janmaat, Cristina.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read