HomeTweede klasseInterviews ROACROAC trekt in slotfase winst naar zich toe (plus nababbel)

ROAC trekt in slotfase winst naar zich toe (plus nababbel)

-

Tweede klasse (zondag)- Tegen het laaggeplaatste SO Soest trok ROAC in de slotfase de winst naar zich toe. Eenvoudig ging dit niet maar een sterk eerste half uur en slotfase was voldoende om de drie punten in Rijpwetering te houden.

Het was goed toeven in het novemberzonnetje op het Hertogspark waar kort na 14:00 uur afgetrapt werd. ROAC, nog zonder verlies dit seizoen, speelde tegen SO Soest. Een ploeg die het zoet der overwinning nog niet proefde dit seizoen.

Na vijf minuten stichtte ROAC het eerste gevaar. Een crossball van Djimmy Wagter bereikte Loek van As. Zijn schuiver vanaf de linkerkant ging voor de Soestenaren aan de goede kant van de paal voorlangs. SO Soest kreeg ook een grote kans maar had hier wel de hulp van ROAC voor nodig. Een ongelukkige terugspeelbal van Thijs van Seggelen zorgde er uiteindelijk voor dat Stan Klarenbeek oog in oog met Dammes van der Poel kwam. De doelman redde bekwaam en hiervoor mocht Van Seggelen zijn keeper dankbaar voor zijn.

In het eerste half uur was ROAC de bovenliggende partij en in de 19e minuut kreeg ROAC hiervoor de beloning. Een perfect aangesneden vrije trap van Van As belandde op het hoofd van Sam van der Geest. Zijn fraaie kopbal zeilde perfect in de kruising.

Soest kroop wat langzaam uit de schulp en kreeg middels wederom Stan Klarenbeek een goede mogelijkheid. Zijn schot van afstand krulde echter een metertje naast de paal van Van der Poel. Vijf minuten voor rust kon Bryan Saas de zestien in penetreren en Van der Poel moest wederom handelend optreden en dit met succes. Kort voor rust nog wat consternatie. De diep gestuurde Van Seggelen werd afgevlagd voor buitenspel. Van Seggelen was op het moment van fluiten de doelman al voorbij en had hierbij zeker voor 2-0 getekend. Volgens velen was dit vlagsignaal onterecht en het had hier inderdaad volgens ondergetekende alle schijn van dat dit inderdaad geen buitenspel was. Zo bleef SO Soest nog in leven.

Na rust was het initiatief voor de club uit Soest. Het inbrengen van Achraf Chidar zorgde voor wat meer dreiging van de zijkanten. ROAC moest zich vooral op de verdedigende rol richten en hopen om gevaar te stichten via de uitval, hetgeen zeker ook lukte. Het inbrengen na een klein uur van Koen van Klink gaf het aanvalsspel van de Rippers wat meer flair. Kort na zijn entree had Van Klink de uitgelezen mogelijkheid om de score te verdubbelen. De ex- RCL speler werd op randje buitenspel diep weggestuurd. De assistent-scheidsrechter van Soest vlagde wederom voor buitenspel maar scheidsrechter Peetoom had waarschijnlijk de situatie van de eerste helft nog in gedachten en was niet van plan zich wederom te laten foppen. De inzet van Van Klink verdween echter helaas voor hem en zijn ploeg aan de verkeerde kant van de paal.

Het inbrengen van de lange Olav Kuus zorgde er uiteindelijk voor dat de 1-1 op het scorebord kwam. Uit een hoekschop kopte de invaller hard raak. Een stand die op dit moment niet heel onlogisch was aangezien ROAC zich steeds meer terug liet drukken. In de slotfase wist ROAC zich langzaam te ontworstelen van de druk en mocht het zich blij prijzen met een betrouwbare doelman Van der Poel die het mogelijke gevaar vaak onschadelijk maakte.

Tien minuten voor tijd leek uit een vrije trap van de Rippers een speler van Soest de bal ongelukkig over zijn eigen doellijn te werken maar aanvoerder Bart Hooft wist de bal nog net tot corner te verwerken. Wederom uit een dood spelmoment trok ROAC uiteindelijk de overwinning over de streep. De doelman van Soest stompte een hoekschop weg die uiteindelijk belandde voor de voeten van Wessel van der Poel. Van der Poel wist met deze kans wel raad en schoot de bal tegen het net tot blijdschap van alles en iedereen die ROAC een warm hart toedragen.

ROAC kreeg in de laatste minuten nog de mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Uiteraard mogelijk gemaakt door de ruimte die Soest achter zich liet doordat het nog een poging deed om de score weer recht te trekken. ROAC kwam echter niet meer in de problemen en gescoord werd er niet meer. De drie punten bleven dus in Rijpwetering en die smaken in het heerlijke novemberzonnetje extra lekker! De paarswitten nemen nu de vijfde stek in en zijn hard op weg om ongeslagen te blijven in deze tweede klasse tot aan de feestdagen.

Opstelling ROAC: Dammes van der Poel, Van Benten, Boere, Koek, Heemskerk, Van der Geest, Van Seggelen, Wessel van der Poel, Hogenboom (57. Van Klink), Van As (74. Van der Meer), Wagter (74. Helvensteyn).

Beluister hier nog de nababbel met vragensteller en voetbalfanaat Theo Leliveld. Aan het woord komen Freek Heemskerk, Bart Jansen en Wessel van der Poel.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..