zaterdag, mei 4, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (26), 29 januari- 4 februari

Lopend vuurtje (26), 29 januari- 4 februari

-

Wekelijks zullen we weer de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen doorspitten voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de vijfde van dit jaar en alweer de 26ste van dit seizoen.

  • Een trieste start van Lopend Vuurtje. Roodenburg: ,,Donderdag hebben wij bericht ontvangen dat Lenie de Roode is overleden. Lenie was de vrouw van Bram de Roode. Lenie was ook vrijwilligster van de club. Samen met een aantal vrouwen, kwamen ze op de woensdagavond bij elkaar en dan werd het clubgebouw stevig onder handen genomen. Vrouwen zien als het om schoonmaken gaat, vaak wat meer dan mannen. Keukenkastjes, richels, ramen, alles werd op zo’n avond gepoetst. Lenie behoorde voorts tot de gastvrouwen van de club. Speelde het eerste elftal een thuiswedstrijd, dan waren het de dames, die de bezoekers van de bestuurskamer voorzagen van een hapje en een drankje. Het bestuur wenst Bram, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe met het dragen van dit verlies.”
  • Voorschoten’97: ,,Deze week kregen wij het verdrietige nieuws dat Paul Straver in de nacht van woensdag op donderdag is overleden. Paul werd 65 jaar oud. Paul was decennia lang speler, sponsor en vrijwilliger van SVLV en Voorschoten’97. Wij wensen Ineke, de kinderen en alle verdere familie en vrienden heel veel sterkte met het verwerken van dit verlies. Wij zijn Paul heel veel dank verschuldigd voor zijn kameraadschap en zijn bijdrage aan de vereniging. Rust zacht Paul.”
  • Gelukkig is er ook genoeg positiefs te melden! Bij elke voetbalvereniging komen vele teams, bezoekers en vrijwilligers over de vloer en wordt er vaak dagelijks gebruik gemaakt van de kleedkamers, velden, kantine, vergaderfaciliteiten en overige ruimtes. Dit vraagt om diverse beheerstaken en aandacht om ons mooie sportpark de Kooltuin in een goede staat en conditie te houden. Het bestuur van FC Rijnvogels is blij te kunnen melden dat in de persoon van Albert van den Berg een sportparkbeheerder is aangesteld. De sportparkbeheerder is het centrale aanspreekpunt voor meldingen – verzoeken – storingen aan de velden, gebouwen en materialen. Ook zal de sportparkbeheerder toezien op de algemene orde & netheid en is hij ondersteunend aan de facilitaire commissie, de kantinecommissie en de mannen van de dagploeg.
  • Voorschoten’97 zorgt voor de gasten: ,,Toeschouwers zijn weer welkom op de club. Wij zagen dan ook veel blije gezichten. Zaterdag werd het publiek langs de velden ook nog eens verrast met een bezoek van de nieuwe “koffie mobiel”. Bij de koffie mobiel kun je terecht voor koffie, thee en een lekkere koek. De nieuwe koffiekar is gesponsord door Ergotherapie Voorschoten, Meubelmakerij Vlinder en Berg Las- & Constructiewerk. Marco Berg showde vandaag voor het eerst de nieuwe koffie mobiel langs de voetbalvelden. Hij heeft veel kopjes koffie en thee verkocht. Ook verkocht Marco de eerste loten voor de Jubileumloterij.” Op Facebook zijn leuke foto’s te zien van deze koffie tuk-tuk.”
  • En weer een Leidse voetballer in het betaalde voetbal: ,,Vorige week dinsdag was daar opeens het debuut van Hugo Wentges in het doel van ADO Den Haag. De ASC‘er, opgegroeid naast het oude terrein aan de Duivenvoordestraat, mocht na 6 minuten zijn opwachting maken in de belangrijke uitwedstrijd tegen Excelsior. Hugo, die zowel voetbal als cricket heeft gespeeld bij ASC/Ajax, had met enkele goede reddingen een belangrijke aandeel in de 2-3 overwinning van ADO.” De doelman kreeg een knappe 7 in de VI voor zijn prestatie.
  • Noodkreet van Kagia! ,,Nu mag de kantine zaterdag open, hebben we niet genoeg vrijwilligers! We zijn met spoed op zoek naar mensen die willen helpen bij het scannen van QR codes bij de ingang van de kantine en mensen die bardienst willen draaien a.s. donderdagavond en zaterdag. Heb je een paar uurtjes over? Meld het dan bij een van de bestuursleden of mail naar info@kagia.nl Zonder jullie hulp gaan we het niet redden!”
  • Sporting Leiden kondigt niet zonder trots aan dat het een officieel leerbedrijf is geworden. MBO-studenten van niveau drie (sport- en bewegingsleider)  en vier( coördinator sportinstructie, training en coaching) kunnen hun stage daar gaan volgen.
  • Keepen is een vak apart. Bij FC Oegstgeest kunnen de sluitposten hun vaardigheden bijschaven: ,,Schrijf je nu in voor de keepersdag bij FC Oegstgeest! Deze dag, georganiseerd door de keepersschool van Andrew Bontje, is voor leden en niet-leden van FC Oegstgeest.”
  • Vacature alert! Voorschoten’97 heeft een vacature uitgezet voor de functie Hoofd Jeugdopleiding (HJO). Ben jij of ken jij die topper die bij onze mooie club aan de slag wil gaan?
  • Ook bij UVS zoekt men trainers voor de jeugd onder andere voor de JO-14 en JO-13.
  • Met ingang van het seizoen 2022-2023 start Bryan Ouwerkerk als Hoofd Jeugdopleiding voor alle jeugd bij Meerburg. Bryan Ouwerkerk is 27 jaar jong, woonachtig in Gouda en is geen onbekende van de club aangezien hij via voetbalopleiding de complete techniek 6 jaar actief bij ons is geweest als trainer en/of technisch coördinator. Hij is onder andere in het bezit van Diploma TC3 (huidig UEFA C) en is sinds verleden jaar september werkzaam als Jeugd BOA/BOA trainer.
  • Woubrugge: ,,Op eerdere oproepen in de Score om het scheidsrechters tekort bij de vv Woubrugge op te lossen zijn helaas bijna geen nieuwe aanmeldingen binnengekomen. Het scheidsrechters probleem blijft voor de scheidsrechterscoördinatoren zeer groot. Het kost hierdoor steeds meer moeite en vooral tijd om alle wedstrijden van een scheidsrechter te voorzien. Daarom deze noodkreet. Mochten er niet voldoende aanmeldingen komen hebben de beide coördinatoren te kennen gegeven hun functie aan het einde van dit voetbalseizoen te zullen beëindigen, hetgeen de scheidsrechterscommissie zal betreuren. Laat ons niet in de steek. Ben je ouder van een jeugdlid of zelf speler van een senior of jeugdteam, meld je dan aan bij een van de leden van de scheidsrechterscommissie. Indien gewenst kan er voor begeleiding worden gezorgd.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read