donderdag, juni 13, 2024
HomeSponsoringSponsor van de maandSponsor van de Maand: Restaurant Limes aan den Rijn

Sponsor van de Maand: Restaurant Limes aan den Rijn

-

Net zoals alle andere media (kranten, tijdschriften) moet ook LeidenAmateurVoetbal (LAV) kosten maken om haar artikelen te kunnen plaatsen. Omdat LAV vindt dat iedereen eenvoudig toegang moet kunnen krijgen tot alle LAV-artikelen, biedt LAV de voetbalcontents gratis aan. LAV is daarom afhankelijk van de bijdragen van sponsoren om ook in de toekomst voort te kunnen bestaan. LAV is blij met hun steun en vindt dat deze sponsoren middels de rubriek ‘LAV-sponsor van de maand ’ een plekje in de spotlights verdienen. Dit keer gingen we op bezoek bij Delimes, zie ook: https://www.limesaandenrijn.nl/.

De horeca is weer open, maar stil hebben Dennis de Prie & Daan Reijngoudt de voorbije maanden allerminst gezeten. Het tweetal bruist van de energie en dat komt ook tot uiting in hun bewoordingen tijdens het onderhoud.

Met wie hebben we te maken, een voorstelrondje.

Daan (links op de foto): ,,Ik heb na de middelbare school de keuze gemaakt om de koksopleiding te gaan doen en heb daar tot de dag van vandaag geen spijt van. Van dit werk krijg ik enorme energie en ik heb in al die jaren de nodige ervaring opgedaan en die heb ik meegenomen naar dit in veel opzichten unieke restaurant in Valkenburg, op steenworpafstand van Leiden. Ik heb onder meer gewerkt voor Zout & Peper, Disgenoten, de Beukenhof en Onder de Linde in Noordwijk, De Burgemeester in Linschoten (met Michelin ster) en Allemansgeest. Via Onder de Linde ben ik in aanraking gekomen met Dennis en van het een komt het ander. Het werk dat ik deed was divers en op verschillend niveau, daar plukken we nu de vruchten van.”

Dennis: ,,Vanaf mijn negentiende ben ik erin gerold. Eigenlijk heb ik van alles gedaan in de tijd tot nu toe. Ik ben bijvoorbeeld barkeeper geweest, heb gewerkt voor het toenmalige TennBowl in Leiderdorp, De Moerbei in Warmond, tennispark Stevenshof (bedrijfsleider) en wat Daan zegt bij Onder de Linde. Overal heb ik met plezier gewerkt en getracht mezelf te ontwikkelen. Wel was ik toe aan een nieuwe uitdaging en toen kwam Limes aan den Rijn op mijn pad. Diverse mensen vroegen zich af waar ik aan zou beginnen, maar dat gaf mij juist nog meer een boost om er alles uit te halen en vol voor te gaan. Ik ben hier nu uitstekend op mijn plaats en we hebben een geweldig en loyaal personeelsbestand. In dat opzicht staan we er veel beter voor dan menig ander restaurant. Corona was een uitdaging, maar we hebben vooral gekeken naar kansen en mogelijkheden.”

Limes aan den Rijn staat hoog aangeschreven en het is een aanrader voor alle regiogenoten. Waar zit het onderscheid in?

Daan: ,, Alleen al de ligging is uniek en we hebben een pracht van een terras. We mikken op een brede doelgroep en zien steeds meer nieuwe mensen. Ook is er een vaste groep bezoekers. Het gaat over het algemeen om fijnproevers die hier komen. Een biefstukje kunnen ze thuis zelf ook maken. Het is vooral zaak om de klant een beleving mee te geven. We hebben een prachtige wijn/spijscombi en die wordt ruimschoots gewaardeerd. Een middag of avondje bij ons moet beklijven.”

Dennis: ,,Het gaat om aanvoelen en het vak lezen. Alles moet kloppen en in die zin is elke medewerker gedetailleerd bezig. Het mag aan niets ontbreken. Het verhaal moet compleet zijn waarbij de prijs-en kwaliteitsverhouding in balans van groot belang is. Natuurlijk willen we ook omzet draaien, maar we doen ook investeringen om verder te kunnen komen. Een deel van het interieur is hetzelfde gebleven ten opzichte van de vorige eigenaar, maar veel is nu ingevuld naar onze eigen ideeën en daar zijn we blij mee en trots op. Het gaat al met al om alle facetten die Limes aan den Rijn tot een succes maken. Personeel, de producten, de ligging, de afwisseling in gerechten, de service en brede interesse in de mensen. Maar dan wel als daar behoefte aan is. Dat is ook dat aanvoelen waar ik al over sprak.”

Ook bij jullie ging de deur de voorbije maanden dicht. Alweer. Hoe doorheen gekomen?

Daan: ,,Eerlijk gezegd zijn we er goed doorgekomen met take-away gerechten. Daar was veel vraag naar en we konden dat bieden. Toen we daar voor het eerst mee te maken kregen, was het een enorme omschakeling met veel haken en ogen. Door de ervaring die we daar op hebben gedaan, konden we nu makkelijker schakelen in de keuken en in de logistiek. Het was zeker wel anders werken dan anders en nu weer open zijn, gaan we volledig voor ons concept hier op de locatie. Het valt niet te combineren en daar ligt onze ambitie ook zeker niet. Het was hoe dan ook een andere manier van ondernemen, maar ons team is daar geweldig mee omgegaan.”

Dennis: ,,De knop moest weer om en dat vermogen hebben we met elkaar. Je moet door en dat zit ook in de ondernemingsaard van ons. We zijn nu zo’n twee jaar onderweg en saai was het niet. Wat nu echt de piek-en dalmaanden zijn weten we eigenlijk nog niet door het virus. We hebben eigenlijk nog geen echte graadmeter. In de horeca is het normaliter in december gekkenhuis en loopt het daarna even terug. Dat was nu anders en we weten ook nog niet hoe dat in de toekomst gaat zijn. We zullen dus moeten blijven anticiperen, maar daar word je ook creatief van en je leert ook veel bij waar nodig. Wel kunnen we tot de conclusie komen dat we het perfecte coronarestaurant zijn. Niet enkel qua onze schakelmogelijkheden, maar eveneens intern met de ventilatie, de ruimte en de veilige manier van kunnen werken. We kijken niet meer achterom en gaan ons weer volledig richten op de a la carte en het leveren van en bijzondere ervaring voor onze gasten.”

Wat is het leukste voor jullie van dit vak?

Daan: ,,Dat zijn veel zaken, maar het is altijd prettig om warme reacties van de gasten te krijgen. Het samenwerken vind ik ook heel prettig. Weken van 50 tot 60 uur zijn heel normaal en dan ben je op elkaar aangewezen. Dat begrijpt iedereen hier uitstekend. En ik vind het fantastisch om creatief en vernieuwend te blijven.”

Dennis: ,,Ik zou absoluut geen mens zijn om van 9 tot 17 uur op kantoor te zitten en de hele dag te loeren naar een schermpje. Ik wil ondernemen en dat kan hier uitstekend. Ik ben blij met de gemaakte keuzes. We hebben ons in het diepe gestort, maar met succes zo mogen we nu zeggen. Met de juiste motivatie is het leuk om iets knaps neer te zetten. Wat Daan al zegt, wanneer je dat met een sterk team doet dan kom je heel ver. Collegialiteit staat hier voorop. Er is ruimte voor een ieder om zijn ding te doen en dat geeft rust. We zijn altijd oplossingsgericht bezig. Zelden hebben we te maken met ontevreden gasten. En als er iets is, lopen we daar niet voor weg. We proberen echter ontevredenheid voor te zijn.”

Tenslotte, waarom zijn jullie partner van LAV geworden?

Dennis: ,,We waren eigenlijk donateur, maar zijn er wel over uit dat we lekker aansluiten bij jullie. LAV heeft ook een mooi product en de passie straalt er vanaf. Remco Mentink ken ik al jaren en ik weet via hem dus ook welk vlees ik in de kuip heb. Zelf speelde ik ooit voor DOSR, maar dat is maar kort geweest.  Maar ook al voetbal ik zelf niet ik volg het zeker wel. Zo ook LAV. En als zo’n groep liefhebbers dit al zo lang doet en er zit muziek in, tja, dan willen we daar graag ons steentje aan bijdragen.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read