woensdag, mei 1, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusSerge den Os opvolger van Ron Paling bij Bernardus

Serge den Os opvolger van Ron Paling bij Bernardus

-

Onlangs werd bekend dat Ron Paling en Bernardus na dit seizoen afscheid van elkaar nemen. Het bestuur van de vijfdeklasser ging subiet aan de slag om een opvolger te vinden. Na enkele contacten die niet tot succes leidden, was het gisteren wel raak. De oranjewitten zullen volgend seizoen onder leiding staan van Serge den Os, die nu nog werkzaam is als jeugdcoach bij Quick Boys. Hiervoor was Den Os assistent-trainer naast Hein van Heek bij RCL.

,,Het is snel gegaan. Gisteren was ik op gesprek in Hazerswoude en na een constructief gesprek van twee uur was duidelijk dat de liefde over en weer was ontstaan. Bernardus is bij uitstek een gezellige club, maar na de terugval uit de vierde klasse wil de club weer vooruit. Het moet allemaal wat professioneler en in die zin denk ik dat er een goede match gaat ontstaan. Ik heb in het verleden met jeugd gewerkt en dat doe ik dus ook in Katwijk. Dat bevalt mij prima en ik kan die lijn straks gaan doortrekken. Er is hier echt wel potentie aan boord, maar er is zit al een tijdje de klad in en de huidige elfde plaats is niet denderend. Er zijn veel blessures dit seizoen en dat helpt natuurlijk niet. Het moet en kan in elk geval beter en ik wil dolgraag gaan opbouwen. Dat kan met deze jonge en gretige groep. Op termijn moet dat weer voetbal in de vierde klasse betekenen met ontzettend leuke tegenstanders als bijvoorbeeld Meerburg, Teylingen, SJZ en Hazerswoudse Boys.”

                                           Serge den Os op archieffoto tussen Hein van Heek en Rob Engelse.

Bij RCL liepen veel spelers weg met Den Os en voor hem had een langer verblijf ook best gemogen. ,,Dat is zonder meer waar, maar tegelijkertijd wilde ik ook graag op eigen benen staan. Daardoor kwam ik terecht bij Quick Boys, waar ook maatje Joost den Hollander trainer is van de JO18-1. Via hem en Henk Buyn is ook het contact ontstaan met Bernardus en naar ik begreep is er ook een goed woordje gedaan door een regionale voetbalwebsite. Dat alles maakte dat het tot een gesprek kwam en dat het kwartje snel viel. Ik had me ook terdege voorbereid met een ‘strijdplan’ en dat sloeg aan bij de voorzitter en Norbert de Jong (TC). Prachtig dat ik nu ook op eigen benen kom te staan bij een seniorenteam.”

Den Os (hieronder op archieffoto tijdens presentatie bij RCL) blijft dus nog wel even aan op Nieuw-Zuid. ,,We gaan binnenkort met de JO17 en JO18-1 naar Düsseldorf voor een trainingskampje. Daar heb ik veel zin in. Zo ook in de tweede seizoenshelft. Maar daarna mag het nieuwe avontuur komen. Ik had elders ook al wel een goed gesprek gehad en kwam in de ‘finale’, maar men koos voor het vertrouwde en ervaring. Bij Bernardus krijg ik de kans wel als nieuweling bij de senioren, en ze weten ook dat ik al de nodige ervaring heb. Het vertrouwen over en weer staat recht overeind.”

Voorzitter Straathof: ,,Wat een super enthousiaste jongen en wat een gedrevenheid. Dat zag je ook terug in zijn presentatie. We gaan hopelijk een hoop plezier aan Serge beleven en dit geeft rust binnen de club. Nu gaan we ons eerst opmaken voor een betere tweede seizoenshelft. Het zat ook niet altijd even mee.”

 

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read