zaterdag, december 3, 2022
HomeVijfde klasseMMOMMO overtuigend van start

MMO overtuigend van start

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Veel meer had er niet tegen kunnen zitten voor MMO in het voorbije seizoen. De blessuregolf was onophoudelijk en dat maakte dat de ploeg van John van Berkel het niet kon bolwerken. Degradatie naar de vijfde klasse werd een feit, maar inmiddels lijkt de vlag er anders voor te hangen bij de groenwitten. In het openingsduel werd Zwanenburg met 5-2 geklopt. ,,Van Berkel: ,,Een lekkere overwinning met een sterke eerste helft. Nu lekker naar het concert van De Dijk, waar ik nu nog meer plezier aan zal beleven.”

Bij de thuisploeg maakte jongeling Jari van der Fits zijn debuut. Van Berkel had meer smaken dan menigmaal vorig jaar, maar is ook nog niet op oorlogssterkte. Tegen Zwanenburg hoefde dat ook niet perse, zo meende de winnende coach. ,,Eigenlijk hadden zij niets te vertellen in de eerste helft. We speelden tamelijk makkelijk en frivool en liepen simpelweg naar 3-0. Na de thee ging het moeizamer. Uit voorzorg heb ik Ricard Bakker eraf gehaald en dat was meteen te merken. Zij scoorden de 3-1, maar gelukkig pakten we het daarna nog op met twee goals. De tweede helft was al met al matig van onze kant en we zijn er zeker nog niet. We hebben in de voorbije weken wel stappen gemaakt en alles wijst erop dat dit een leuk en positief seizoen kan worden. Maar we kennen de kracht van veel tegenstanders nog niet. Gezien de uitslagen zijn er wel krachtsverschillen in deze klasse (onder meer won Sportief van THB, 13-3).”

Van Berkel zag Boet van der Meer het eerste doelpunt maken. Daarna was Danny Hoogenboom twee keer trefzeker vanaf de stip. Tijn van der Meent voegde na de onderbreking nog twee doelpunten toe aan het totaal. ,,Lekker voor Tijn ook. Hij was in de voorbije weken wat ongelukkig, maar dat kan hij nu achter zich laten. Voor het overige komen er nog wat spelers terug. Enkele spelers maakten vandaag minuten in het tweede. Ik ben een tevreden man, maar ik moet ook wel reëel blijven. Na het wegvallen van Richard werd het veel minder. Dat is zorgelijk. Hij is nog steeds heel belangrijk met zijn spel, maar ook om anderen beter te maken of de weg te wijzen. Dat we wonnen was wel even wennen. Het was na afloop zelfs even stil in de kleedkamer. De gevolgen nog van het vorige seizoen. Gelukkig kwam later het besef dat er goed gewonnen was, haha.”

Basisopstelling MMO: Van Wieringen, De Groot, B. van der Meer, N. Bax, Visser, Zwaan, Hoogenboom, Van der Fits, Van de Meent, Bakker, Overduin.

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read