vrijdag, april 26, 2024
HomeSV BernardusInterviews SV BernardusBernardus moet doelstelling al bijstellen

Bernardus moet doelstelling al bijstellen

-

Vijfde klasse A (zaterdag)- Bernardus had aan het begin van dit seizoen snode plannen om zich bij de top van de ranglijst te scharen. De nipte degradatie uit de vierde klasse dreunde nog na, maar de honger naar eerherstel was groot. De ploeg van Ron Paling startte nog wel voortvarend, maar drie nederlagen op rij hebben de oranjewitten ver weg geworpen in het klassement, tot groot ongenoegen en teleurstelling van doelman Jim Beukeboom.

,,Dit is niet te bevatten. We zijn in enkele weken tijd de vorm kwijt geraakt en opeens staan we op een straatlengte achterstand van MMO. Ik moet zeggen dat ik wel een beetje jaloers op hen ben. Zij degradeerden vorig seizoen veel eerder dan wij en we hadden het idee dat we zeker mee konden met hun prestatie. We staan echter na zeven wedstrijden op twaalf punten achterstand en die kloof zullen we denkelijk al niet meer overbruggen. Zij hebben, wat ik zo lees, een sterkere ploeg met jonge aanwas en doen het goed. Wij deden het in de openingswedstrijd ook goed. Tegen Kamerik was het daarna niet okay, maar de volgende twee duels herpakten we ons weer wel. Daarna zijn we het kwijt geraakt en dat was tegen Bodegraven niet anders.”

De thuisploeg had zich voorgenomen scherp te beginnen en zich niet te laten verrassen door de opponent. ,,En dan sta je na een minuut of vier met 0-2 achter en loop je de hele middag achter de feiten aan. Okay, we misten vijf of zes basisspelers, maar dan nog waren wij de voetballende ploeg in de gehele wedstrijd. Ondanks dat we onze vormgever Jeffrey van der Heiden ook moesten missen. Het is zuur hoe we op die 0-2 achterstand kwamen. Daar gaan twee persoonlijke fouten aan vooraf. Bij die tweede kwam er een strafschop uit voort. Een waardeloos begin en dat brak ons, zo bleek later, behoorlijk op.”

De doelman geeft aan dat de laatste pass vaak het probleem was bij Bernardus. ,,De aanvallen waren op zich prima, maar op het einde van zo’n aanval was het telkens ‘net niet’. Toch bleven we het proberen na de rust en de 1-2 viel ook door Bryan Straathof. Vervolgens drongen we nog meer aan, maar door de ruimte braken zij er nog een keer uit en bij de 1-3 was het gedaan. Dit is enorm balen en de titel kunnen we nu al vergeten. Toch moeten we de draad snel oppakken, want ook op andere manieren kunnen we weer uit deze klasse komen. Sportief uit volgende week is lastig omdat zij tweede staan. We hebben echter veel recht te zetten en de afwezigen zullen er volgende week denk ik weer bij zijn. Overigens lag het zeker niet aan de jongelingen die in vielen. Roy van der Horst (centraal achterin) en Kai Bromans (voorin) deden het prima.”

Foto’s: Jack Wolters (fotoreportage volgt later!!!!)

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read