vrijdag, april 26, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenErnstig zieke Boy Wondergem (SJZ) bezoekt favoriete club Feyenoord

Ernstig zieke Boy Wondergem (SJZ) bezoekt favoriete club Feyenoord

-

Boy Wondergem, op 2 december is hij 15 jaar geworden, is jeugdspeler van SJZ. Hij beleefde woensdag 30 november een fijne dag. Met zijn vrienden Jan van der Poel (Bas-zoon) en Joël Miltenburg en oma Anneke kreeg hij een rondleiding in de Rotterdamse Kuip, de thuishaven van zijn favoriete club Feyenoord.

Daarmee ging een grote wens van Boy in vervulling. De achterliggende reden van het bezoek aan het mooiste stadion van Nederland is echter minder vrolijk. Boy Wondergem is ernstig ziek en het toekomstbeeld is onduidelijk. Een half jaar geleden werd bij Boy een tumor in zijn hoofd ontdekt. Aanvankelijk leek de behandeling voor een gunstige wending te zorgen. Maar dat bleek toch niet het geval en een vervolg van het herstel blijft uit.

           Van links naar rechts Joël Miltenburg, oma Anneke, Boy Wondergem, Jan van der Poel en Hans Olijerhoek

Boy kan door zijn ziekte niet of nauwelijks nog voetballen. De aanvaller die zo graag op het veld staat, traint nog wel regelmatig mee met de spelers van JO15. Wedstrijden spelen lukt jammer genoeg niet meer en dat doet extra pijn.

Toen Hans Olijerhoek, nauw betrokken op allerlei fronten binnen SJZ, hoorde van de wens van jeugdlid Boy Wondergem, ondernam hij direct actie. Daarbij was de in Rotterdam populaire slogan “Geen woorden, maar daden” een mooie drijfveer.

Hans nam contact op met Edwin van Goozen van Promar Sales die goede contacten heeft bij Feyenoord. In oktober was Van Goozen de man die Mario Been als gastspreker naar SJZ haalde. Nu kreeg hij voor elkaar dat Boy een bezoek mocht brengen aan De Kuip.

Vooraf wist Boy van niets. Toen ineens zijn vrienden binnenkwamen en zag hij even later een luxe BMW staan, wist hij nog steeds niet dat ze met z’n allen naar de Kuip zouden gaan. Ook zijn lieve en zorgzame oma Anneke ging mee naar Rotterdam.

Het vervoer was geregeld door Ben van Wieringen jr., directeur van Lider Job, de hoofdsponsor van SJZ. Met dank aan Ben van Wieringen reed het gezelschap in een door BMW-dealer Hans Severs beschikbaar gestelde BMW naar Rotterdam.

                               Van links naar rechts: Jan van der Poel, Joël Miltenburg en Boy Wondergem

In De Kuip werden de Zoeterwoudenaren gastvrij ontvangen. De rondleiding in de voetbaltempel van de eerste Nederlandse winnaar van de Europacup 1 maakte diepe indruk. Via de kleedkamers mochten Boy en zijn maten door de spelerstunnel naar het veld. Alleen dat al was een enorme belevenis op zich. De lach op het gezicht van Boy gaf aan dat hij met volle teugen genoot van het onverwachte en voor hem heel bijzondere cadeau. Omdat Boy fan is van Feyenoord-speler Sebastian Szymanski, kreeg hij een shirt met de naam van zijn idool erop. Ook mocht hij een bal met handtekeningen mee naar huis nemen. Op de terugreis werd een bezoek gebracht aan Mc Donalds, met dank aan Dennis van Leeuwen voor zijn bemiddelende rol. Eenmaal weer thuis in Zoeterwoude-dorp was Boy erg moe. Aan de lach op zijn gezicht was te zien dat hij intens had genoten.

Heel SJZ, de jeugdafdeling voorop, hoopt uiteraard dat Boy de ziekte weet te overwinnen. Dat wordt een strijd die vele malen zwaarder is dan een potje voetbal tegen Meerburg, DoCoS, Stompwijk’92 of welke club dan ook.

Natuurlijk duimen alle SJZ-ers voor Boy. Hopelijk geeft hem dat extra kracht.

Sterkte kerel (ook namens LAV)

Bron: SJZ

Must Read