vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (46), 18-24 juni

Lopend vuurtje (46), 18-24 juni

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de 22ste van dit jaar en alweer de 46ste van dit seizoen. De laatste van dit seizoen dus nu weer even geduld tot medio augustus. Dank voor het lezen en de aandacht.

  • Op zondag 19 juni vierde de activiteitencommissie van Lugdunum de 44e verjaardag. Oud en versleten? Welnee, de commissie is nog springlevend!
  • Een lange lijst van nieuwe leden bij Roodenburg. Helaas kon de vacature van hoofdtrainer niet worden opgevuld. De club gaat nu door met de huidige trainingsstaf. In de overschrijvingsperiode hebben zich 45 leden aangemeld en zijn er 12 vertrokken. Dat is een plus van 33 en neem daarbij ook nog eens de sterke groei van de jeugdafdeling en je kunt zeggen dat het goed gaat met de club.
  • ,,Voor het seizoen 2022-2023 is het RCL nog niet gelukt om een trainer te vinden voor zijn heren 2 selectie uitkomend in de 1eklasse zaterdag. Daarom plaatsen wij deze hernieuwde oproep. Wie wil onze ambitieuze jonge spelersgroep trainen en coachen ? Wij bieden:… Wat de club biedt is natuurlijk op de website te lezen van de Leiderdorpers.
  • Het bestuur van Voorschoten ’97 nodigt haar leden uit voor de halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV). Zeg maar dat het niet belangrijk is: ter tafel komen een nieuw kledingplan, de vaststelling van de contributie en de stand van zaken wat betreft de renovatie van de kleedkamers.
  • Achter de schermen is er bij Valken’68 hard gewerkt aan een prestatieve selectie voor volgende seizoen. Qua spelers en trainers is dat gelukt. Echter er  hoort natuurlijk ook een kader bij. Eén belangrijke vacature staat nog steeds open, namelijk die van assistent-scheidsrechter voor het 1e elftal. Onze huidige assistent scheidsrechter Wim Masmeijer heeft na 10 jaar vlaggen aangegeven om de vlag te strijken.”
  • EMM’21: ,,Op dit moment wordt er op de grasvelden 1 en 4 groot onderhoud gepleegd. Deze zijn dus per direct niet meer te gebruiken. Verder is het hele park gesloten van 1 tot en met 31 juli 2022, zodat iedereen kan genieten van een welverdiende vakantie na een mooi eerste seizoen.”
  • Kagia: Zaterdag 25 juni vieren we het 90-jarig jubileum van voetbalvereniging Kagia met een grootse feestdag voor jong en oud. Iedereen, die zich heeft ingeschreven voor de feestavond, heeft afgelopen dinsdag een mailbericht ontvangen om de persoonlijke toegangskaart voor de feestavond op te komen halen. Ben jij erbij zaterdag aan de Kikkerbeetstraat?
  • Zaterdag j.l. promoveerde TAVV niet alleen naar de 2e klasse, maar werd ook een belangrijk contract ondertekend om onze mooie club ook op de langere termijn kwalitatief op niveau te houden. Met ingang van het nieuwe seizoen gaat TAVV een vruchtbare samenwerking aan met Voetbalopleidingscentrum.nl. Inhoudelijke details op onze website.
  • FC Rijnvogels komt komend seizoen uit in de derde divisie en de Katwijkers gaan alweer bijna beginnen aan de voorbereiding. Hierbij het overzicht van het voorafje voor de competitie: zaterdag 25 juni, testdag, zaterdag 2 juli FC Rijnvogels-Scheveningen (14.30), zaterdag 9 juli Zwaluwen- FC Rijnvogels (14.30), zaterdag 16 juli Rijnsburgse Boys-FC Rijnvogels (14.30). In augustus volgen er nog duels tegen Noordwijk (u), TOGB (t), Toto KNVB Beker en op zaterdag 20 augustus de start van de competitie.
  • Leidenaar Alfons Groenendijk heeft zijn aflopende contract bij Antalayspor uit Turkije met één jaar verlengd. Zodoende ligt de trainer tot medio 2023 vast. De ‘hoofdcoach’ van de Süper Lig-club verbaasde afgelopen seizoen vriend en vijand door van een achttiende plaats op te klimmen naar de zevende plek in de eindklassering. Lange tijd zag het ernaar uit dat de blik bij Antalayspor vooral op het voorkomen van degradatie gericht zou zijn, totdat Nuri Sahin met Groenendijk anders ging spelen en de ploeg begon te draaien.
  • UVS heeft de topscorerslijst allertijden weer bijgewerkt. De top drie staat welhaast in beton gegoten: 1 Gerard Désar 124, doelpunten, Cor van der Zeeuwe 115 en 3 Tonny Kantebeen 103. William van Vliet scoorde dit seizoen eenmaal en klom vna plek 26 naar 24, maar zal niet hogerop geraken. De routinier is gestopt. Nieuw op de lijst zijn: Tomas Tavilla, Enrico Geus en Boy Tetteroo. Voor meer informatie zie de website van UVS.
  • Kagia dan. ,,Door het vertrek van teammanager Erwin Mastenbroek moest de VTC selectie op zoek naar een vervanger. Al vrij snel werd de naam van selectiespeler Timo Sluijmer genoemd. Timo is dit seizoen ernstig geblesseerd geraakt. Zijn revalidatie gaat minimaal een seizoen duren. Timo gaf in het eerste gesprek aan graag betrokken te willen blijven bij de selectie. Een optelsom voor zowel Timo als de VTC selectie. Na een paar gesprekken met diverse stafleden heeft Timo aangegeven de functie op zich te willen nemen. Of de aanstelling voor de langere termijn is hangt af van zijn ervaring in het eerste jaar als teammanager en zijn komende revalidatie. Voor nu heeft de jonge Kagiaan zin om zijn bijdrage te leveren aan de selectie en daar zijn wij als VTC selectie en staf zeer content mee.”
  • Foreholte bestaat dit jaar 90 jaar. En dat gaan we groots vieren! Van zaterdag 20 augustus t/m zaterdag 27 augustus is er van alles op en rondom het sportpark te beleven – voor jong en oud. Wat te denken van LUCKY AJAX, de 90 jaar receptieshow, de vrouwentak van Ajax (amateurs), de Foreholte 90 Jaar Quiz en natuurlijk het Grootste Feestje in 90 Jaar Bestaan! Bekijk op onze website het volledige programma!

  • Foreholte Onder 19 heeft geschiedenis geschreven. Een leuk artikel daarover op de website van de Voorhouters: https://www.foreholte.nl/foreholte-jo19-1-schrijft-historie-inclusief-fotoverslag.
  • DoCoS huldigt traditiegetrouw aan het einde van het seizoen zijn kampioenen. Deze keer gebeurt dat op zaterdag 25 juni als de seizoensafsluiting wordt gehouden op het sportpark aan de Haagse Schouwweg. Blikvanger bij deze huldiging is DoCoS JO14-1 dat kampioen werd in de derde divisie. DoCoS telt dit seizoen vier kampioensteam. Behalve DoCoS JO14-1 zijn dat twee andere jeugdteams, te weten JO14-3 en JO12-1. Er is een seniorenteam dat zich in zijn klasse de beste over het hele seizoen toonde: Vrouwen 2.
  • SV Aarlanderveen kijkt naar de toekomst. Afgelopen jaren zijn er verschillende projecten uitgevoerd ter verbetering van onze huidige accommodatie. Zo hebben de “Vrienden van SVA” in 2019 de gehele bar opgeknapt. Is de behandelkamer aangepakt, is er veel schilderwerk uitgevoerd, is de Cv-ketel vervangen en hebben we dit seizoen onze bestuurskamer opgeknapt. Maar hier blijft het niet bij.   Ons huidige clubgebouw is toe aan een grotere upgrade. Uiteraard willen we de sfeer en nostalgie van het gebouw niet kwijtraken. In opdracht van het Bestuur heeft een architect onze eerste wensen verwerkt in een ontwerp. Gezien de kosten en impact op het gebouw, voorziet het Bestuur dat dit in meerdere fases uitgesmeerd over meerdere jaren plaats gaat vinden.Momenteel is niets in beton gegoten en moet het Bestuur dit nog voorleggen aan de leden. Ter inspiratie zijn de ontwerptekeningen toegevoegd om iedereen een beeld te geven van de ideeën die momenteel leven (op onze website).
  • Vanaf komend seizoen gaan er drie meiden van FC Oegstgeest een nieuwe stap in hun voetbalcarrière zetten. De 15-jarige Bente maakt de overstap naar ADO Den Haag om in de MO17 te spelen, de 14-jarige Chaia speelt na de zomer bij de vrouwen van Sparta, en de 14-jarige Daniek gaat de MO16 van Feyenoord versterken. Lees de volledige verhalen van deze drie toppers in de Oegstgeester Courant! https://www.oegstgeestercourant.nl/reader/30057/192501/
  • Teylingen! Zaterdag 2 juli sluiten we met elkaar dit voetbalseizoen op een sportieve en gezellige manier af. Ook dit jaar zijn er weer mix-toernooien voor alle senioren, jeugd en hummels. Uiteraard is iedereen welkom deze dag. De spelers, supporters, vrijwilligers, sponsoren en anderen die Teylingen een warm hart toedragen. 𝑨𝒍𝒍𝒆 𝒅𝒆𝒆𝒍𝒏𝒆𝒎𝒆𝒓𝒔 𝒗𝒐𝒐𝒓 𝒉𝒆𝒕 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒐𝒓𝒆𝒏𝒑𝒓𝒐𝒈𝒓𝒂𝒎𝒎𝒂 𝒌𝒖𝒏𝒏𝒆𝒏 𝒛𝒊𝒄𝒉 𝒂𝒂𝒏𝒎𝒆𝒍𝒅𝒆𝒏 𝒃𝒊𝒋 𝒉𝒖𝒏 𝒂𝒂𝒏𝒗𝒐𝒆𝒓𝒅𝒆𝒓. Of mail naar sponsoring@rkvvteylingen.nl. Meer over het programma weten? Zie de website van de Sassenheimers.
  • Meerburg organiseert een Tour de France Tourspel. Hoe leuk is dat. Alle informatie terug te vinden op de website van de Rijndijkers.
  • Nog meer Meerburg: Jeroen Vinkensteijn wordt komend seizoen de trainer van de O23 bij de zwartwitten.

 

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read