vrijdag, april 26, 2024
HomeRedactioneelLopend vuurtjeLopend vuurtje (44), 4-10 juni

Lopend vuurtje (44), 4-10 juni

-

Wekelijks spitten we de social en andere media, de websites van de clubs en andere bronnen door voor de rubriek Lopend Vuurtje op zoek naar nieuws dat onze volgers mogelijk zal interesseren. Vanzelfsprekend hopen we dat iedereen ons ook weet te vinden als het gaat om een interessant nieuwtje: redactie@leidenamateurvoetbal.nl. Voor nu de 20ste van dit jaar en alweer de 44ste van dit seizoen.

  • Crème brûlée, tiramisu of ijs met warm appelgebak met slagroom zijn smakelijke nagerechten. Heerlijke toetjes zijn ook de wedstrijden voor de nacompetitie. Een zonnetje erbij, veel publiek en ‘onze’ clubs spelen tegen verenigingen uit andere klassen. Het is de kers op de taart van het seizoen. De redactie van Lopend Vuurtje kijkt er in ieder geval naar uit! SJZ beet woensdagavond de spits af met een klinkende 5-1 zege op Zevenhoven. Op naar meer succes!
  • Staat de datum al in de agenda? Waarvoor? Op zaterdag 25 juni organiseert LAV de finaledag. Dit keer zal een en ander plaatsvinden bij Voorschoten’97 op sportpark Adegeest. Er worden onder meer drie wedstrijden gespeeld, te weten: Afscheidswedstrijd Ronald van Delft, Wedstrijd beste spelers van het seizoen 21-22 en als kers op de taart de finale om de Sportiff LAV Cup tussen Katwijk O23 en Ter Leede O23. Volgende week meer over deze dag. Kom gerust langs om te genieten!
  • Roodenburg redde het vege lijf op de laatste dag van de reguliere competitie. Op naar het volgende seizoen. De club is nog steeds op zoek naar een trainer en dat blijkt moeilijker dan gedacht. De geschikte oefenmeesters zijn bepaald moeilijk te vinden. Daarnaast zal de selectie moeten groeien. De jeugdafdeling groeit en het is zaak, dat er ook enthousiaste senioren de vereniging versterken. Spelers, die een voorbeeld zijn voor de jeugd en die een handje willen uitsteken , om de volgende generatie gedegen op te leiden. Kortom, werk aan de winkel in Leiden-Noord. De helpende hand is gewenst.
  • Voorschoten’97: ,,We gaan weer quizzen! Op vrijdag 1 juli aanstaande vindt de jaarlijkse quiz plaats. Op de dag waarop Voorschoten’97 exact 25 jaar bestaat, gaan we weer voor een ouderwets gezellige avond in de kantine. Na een digitale editie in 2020 en het noodgedwongen afblazen van de quiz in januari van dit jaar, staan alle stoplichten nu op groen!” Alle details zijn terug te vinden op de website van de club.
  • ASC is op zoek naar een Commissaris Voetbal, als opvolger van Coen Verdegaal die sinds 31 mei 2022 voorzitter is geworden. Ben je iemand die actief wil bijdragen aan historie, plezier en prestatie bij A.S.C? Die samen met andere enthousiaste bestuursleden en vrijwilligers de A.S.C. ambities wil waarmaken en wil werken aan een toekomstbestendig ASC Voetbal waarin plezier, prestatie en goed voetbal samengaan? Neem contact op met de club.
  • Sportvereniging MMO heeft van het Fonds Alphen e.o. een donatie toegezegd gekregen van € 10.000. Rabobank Groene Hart heeft een bedrag van € 5.000 toegezegd. Beide bedragen worden gebruikt voor het renoveren en verduurzamen van de kantine, de ontvangen donatie van de Rabobank zullen wij gebruiken voor het vervangen van onze verlichting naar een LED-variant. Zonder deze financiële steun zou het renoveren van de kantine en verduurzamen van de vereniging een stuk langer hebben geduurd. De verouderde kantine wordt omgezet in een multifunctionele ruimte die ruimte biedt aan de zowel de jeugd als de senioren. Verduurzaming van het complex blijft een speerpunt voor M.M.O. ingegeven door omstandigheden op de energiemarkt.
  • Koudekerk: ,,Op vrijdag 17 juni en zaterdag 18 juni wordt er bij VVK gestreden om de sportprijzen door alle jongens en meisjes die geboren zijn in 2007 of later. Ook broertjes en zusjes mogen deelnemen. Vanwege de voorgaande twee coronajaren is er besloten dat de alle spelers en speelsters van JO17 en MO17 dit jaar ook mee mogen doen aan het Sportweekend, maar zij doen niet mee om de titel Sportman of Sportvrouw van het jaar. Deze titels zijn voor spelers en speelsters in de leeftijdscategorie tot en met O15.”Wat het Sportweekend precies is kunt u op de site van de club teruglezen.
  • FC Oegstgeest denkt aan anderen: ,, ‘Kies een club’ is een initiatief van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Het is een goed doel die het voor kinderen, met ouders die onvoldoende draagkracht hebben, mogelijk maakt om toch lid te worden van een sportclub of een culturele vrije tijdsbesteding. Dus ken jij kinderen in een dergelijke situatie? Maak hen of de ouders/verzorgers attent op de site en wie weet vinden ze dankzij het Jeugdfonds een club voor een sportieve of culturele vrije tijdsbesteding.”
  • “We mogen weer1” Onder dit motto organiseert de Afdeling G-voetbal van UVS voor de 29ste(!) keer dit supergezellige mixtoernooi. Op zaterdag 11 juni a.s. van 11.00 tot 17.30 uur wordt er gevoetbald en feest gevierd. Na afloop van de wedstrijden is er de traditionele disco en volgt om 15.30 uur de prijsuitreiking met voor de winnaar van het toernooi de Johan Kwestro Wisselbokaal. Verder worden de winnaars van de Dick Kikkert Trofee, de meest waardevolle speler van het seizoen, en de Wil de Vos Trofee, beste keeper van het seizoen, bekend gemaakt. Tijdens dit toernooi zijn ook de discogangers van VTV en de bewoners van de diverse Gezins Vervangende Tehuizen onze gasten.
  • Sponsornieuws van FC Rijnvogels: ,,De Businessclub kan zich weer in de handen wrijven met de sponsorovereenkomst met Vertrouwens Personen Duin- en Bollenstreek. Tijdens de boottrip die de Businessclub voor zijn leden organiseerde zijn de handtekeningen gezet onder een nieuw contract.”
  • Leidenaar Henk van Schaik heeft zijn contract bij Eintracht Trier verlengd en de verbintenis loopt nu door tot 30 juni 2023.
  • Samantha van Diemen stapte over van Ajax naar Feyenoord en maakte een sterk seizoen door. Deze week kwam naar buiten dat de bij UVS begonnen Leidse niet doorgaat in Rotterdam. Naar de reden is het gissen.
  • Op 24 augustus 2026 bestaat RCL 100 jaar. Dat laten we natuurlijk niet stilletjes voorbij gaan. Seizoen 2026-2027 belooft een bijzonder jaar te worden. Er is een 1e brainstormavond geweest waarin we met elkaar leuke ideeën hebben bedacht. Denk bijvoorbeeld aan een pleinfeest en een extra aangeklede voetbalstart, een wedstrijd tegen een bekend team of oud-internationals en een officiële avond voor genodigden. Ook in de komende jaren willen we aandacht te besteden aan ons komende jubileum. Interviews met oudgedienden en al ons archief scannen zijn twee activiteiten die we zeker gaan doen. Jullie begrijpen natuurlijk wel dat wij hiervoor handjes kunnen gebruiken. Ook als je nog leuke ideeën hebt houden wij ons aanbevolen. Het 100 jarig jubileum moet echt een feest worden voor jong en oud. Ideeën of helpen? Mail naar info@rcl.nl

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read