zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseGeen randzaken voor Guy Smith bij FC Boshuizen

Geen randzaken voor Guy Smith bij FC Boshuizen

-

Eerder deze week stond onderstaande interview al in het Leidsch Dagblad. Wellicht heb je het niet gelezen en wil je wel weten hoe Guy Smith over FC Boshuizen denkt. Hierbij een herkansing en ook nog via een iets uitgebreidere versie.

De in Leidschendam geboren en nu in de binnenstad van Leiden woonachtige Guy Smith heeft het naar zijn zin bij FC Boshuizen. Afgelopen zomer kwam hij over van Noordwijk, terwijl de op meerdere posities inzetbare speler ook al het shirt droeg van ADO Den Haag. Tegen VUC werd op de eerste volledige speeldag na de verlengde winterstop met 2-0 gewonnen en daarmee deden de bewoners van de Boshuizerkade prima zaken. Toch was Smith blij om de kleedkamers op te zoeken.

,,Na onze tweede goal was het wel gedaan en iedereen had het wel gehad met de storm en de slagregens. Het was nauwelijks te doen en dan is het prettig om naar binnen te kunnen. Wel met een goed gevoel, want we wonnen terecht en de reeks die we neer hebben gezet mag er zijn.”

Later kwam het nieuws dat ONA zich heeft teruggetrokken en zo is FC Boshuizen ‘opeens’ koploper. ,,Dat nieuws was natuurlijk ook goed voor ons. Ik ben meteen gaan checken wat dit voor gevolgen had voor de stand. We zijn na een zwakke seizoensopening aan een inhaalrace begonnen en we doen nu volledig mee bovenin. Dat was ook zeker de doelstelling van de club want er staat gewoon een prima selectie met veel voetballende bagage. In de eerste fase van het seizoen kwam dat er niet zo goed uit, maar op een zeker moment hebben we zaken tegen elkaar uitgesproken en duidelijke afspraken gemaakt. Van daaruit zijn  we omhoog gekropen en we geloven er ook heilig in dat we tot de beteren behoren in deze klasse. Het streven is zonder aarzeling om uit te komen in de hoofdklasse.”

Weliswaar noemt de 25-jarige speler, die tegen VUC startte als verdedigend middenvelder om daarna te verhuizen naar het centrum naast Omar Hamdi, DHC en ‘SC ’t Zand als gevaarlijke tegenstanders maar verder bemoeit hij zich louter met het eigen team. ,,Ook bij ADO en Noordwijk interesseerde opponenten mij niet. Je moet uitgaan van de eigen mogelijkheden. Natuurlijk kan je tijdens een wedstrijd nog aanpassingen doen waar nodig en je kunt trainen op dode spelmomenten. Voor het overige ben ik van mening dat FC Boshuizen puur naar zichzelf moet kijken. De eerst volgende wedstrijd is nu pas weer over anderhalve week. ,,We wisten vorige week al dat Sarto uitstel had gevraagd voor komende zondag in verband met carnaval in het Zuiden. Dat is jammer van het ritme, maar tegen een concurrent (SC ’t Zand, HK) hoeft niemand ons te motiveren.”

Smith verloor tijdens Corona het plezier grotendeels en na wikken en wegen, besloot hij met vriend Denzel James over te stappen naar de eersteklasser. ,,Die beslissing hebben we wel samen genomen. Of samen vertrekken of niet. Vooralsnog een prima keuze. Helaas heeft Denzel al een tijd niet kunnen spelen vanwege hielspoor, maar gelukkig is hij op de weg terug. Daar worden we straks enkel maar sterker van.”

De overgang was ‘best groot’ zo laat de in het speciaal onderwijs als begeleider werkzame Smith weten. ,,Met alle respect gesproken, maar FC Boshuizen is natuurlijk in veel opzichten niet te vergelijken met clubs als ADO en Noordwijk. Daar heb ik me echter op ingesteld en ik houd mij vooral bezig met voetballen en plezier hebben. Dat lukt prima. De randzaken laat ik aan mij voorbij gaan. Ik wil de club gewoonweg helpen. In het veld met mijn ervaring en vaardigheden in het coachen. Dat wordt ook van mij verwacht.”

Wat te doen na dit seizoen, zo is de vraag. ,,Ik heb nog altijd ambitie om weer hogerop te gaan ballen, maar het is geen must meer. Als er iets interessants voorbij zou komen, bestaat altijd de mogelijkheid om even in gesprek te komen met elkaar. Het is ook niet ondenkbaar dat ik weer terug ga naar Voorschoten’97 waar het voor mij begon en waar mijn familie ook actief is. Ik ben er nog niet uit en mijn beslissing neem ik pas later. Geen kampioen worden of promoveren zou mijn beslissing kunnen belemmeren om hier te blijven.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read