donderdag, mei 19, 2022
HomeHoofdklasse en eerste klasseFC RijnvogelsKasper Michel (FC Rijnvogels): ,,Dacht dat titel al uit zicht was”

Kasper Michel (FC Rijnvogels): ,,Dacht dat titel al uit zicht was”

-

In de Hoofdklasse A zijn er nog drie titelkandidaten. ARC heeft met nog vier duels voor de boeg de minste papieren met drie punten minder op de teller dan Capelle en FC Rijnvogels die elkaar vandaag treffen. Het kan evenwel nog alle kanten op tussen het trio. ARC speelt onder meer op Hemelvaartsdag thuis tegen Capelle en twee dagen later moeten de Katwijkers afreizen naar Alphen aan den Rijn. Kasper Michel kijkt uit naar deze allesbeslissende eindfase, maar is de nuchterheid zelve. ,,Omdat we elkaar nog treffen, hebben drie clubs het nog in eigen hand. Dat is een redelijk uniek uitgangspunt. Het mag duidelijk zijn dat een goed resultaat van de Vogels in Capelle wenselijk is, maar bij winst zijn we er zeker nog niet. We kijken enkel naar onszelf, want voor het overige hebben we er geen invloed op.”

Invloed heeft FC Rijnvogels ook niet over het programma. Op zaterdag 21 mei ligt de bal stil, maar op 26 mei (Hemelvaartsdag) en 28 mei wordt er wel gespeeld. ,,Ik kan me daar niet druk om maken. Het is wat het is. Ik weet dat we een brede en fitte selectie hebben momenteel. Tuurlijk missen we wel wat spelers, maar dat is al lange tijd zo. We zitten nu in een flow en ik denk dat het eerder een voordeel is dat we dan twee keer kort na elkaar aan de bak moeten. Maar nu eerst Capelle, heerlijk om zo’n wedstrijd te mogen spelen.”

Michel die eerder speelde voor Voorschoten’97, Noordwijk en Alphense Boys heeft het uitermate naar zijn in het hart van de defensie van de ploeg van Thomas Duivenvoorden. ,,Bij ons wordt alles bijgehouden en zo heb ik kunnen zien dat enkel Roy van Leeuwen en Arie van der Niet meer minuten hebben gemaakt. Ik mag dus niet klagen en klop af dat ik al het gehele seizoen topfit ben. Het seizoen verloopt prima en ik wil onze aanhang benoemen. Hondstrouw, ze volgen ons overal. Prachtig dus dat je voor zo’n club mag spelen. Vandaar ook dat ik minimaal nog een jaartje hier speel. Daarna? Als er bij FC Rijnvogels om welke reden dan ook een einde aan komt dan zal ik terugkeren naar Voorschoten’97. Jonathan Jonk, de nieuwe trainer daar na dit seizoen, is een vriend en spreek ik regelmatig. Hij weet dat het nu nog te vroeg is, maar het lijntje is kort.”

De dertiger is nog niet bezig met de toekomst, maar wel met de laatste vier wedstrijden. ,,Ik herinner mij de geweldige ambiance bij de thuiswedstrijd tegen Capelle. We begonnen heel goed en gingen met een voorsprong (2-1) de rust in. Kort na de pauze scoorden zij tweemaal en zo liepen we de periodetitel mis. Dat was natuurlijk doodzonde en in die zin hebben we wat recht te zetten. We staan er weer helemaal bij en een wedstrijd of negen terug had ik het idee dat de titel uit zicht was. Voetballend gezien deden we het eigenlijk niet veel minder dan daarvoor, maar het kwartje rolde diverse keren de verkeerde kant op. Capelle bleef de wedstrijden makkelijk winnen, maar daar kwam even later de klad in. Ze bleken dus niet onaantastbaar te zijn. Wij hebben het juist opgepakt en ondertussen zeven keer op rij gewonnen. En ook niet per toeval. In die fase met mindere resultaten hebben we nadrukkelijk met elkaar gesproken. Onze perfectionistische trainer was de eerste die het bij zichzelf zocht. Als groep bleven we echter achter zijn visie staan en dat blijkt een juiste keuze te zijn geweest.”

Michel is lovend over de trainer. ,,Hij is op een zeldzame manier bezig met het trainersvak. Hij volgt alles, laat niets aan het toeval over en komt regelmatig in de lucht bij spelers. Ja, af en toe moet je hem wel afremmen. Op zaterdagavond is het ook wel eens klaar en aan het begin van zijn aantreden, zocht hij dan nog wel eens contact. Dat is minder geworden. Spelers hebben ook nog een eigen leven en soms moet je ook even genieten van het moment na bijvoorbeeld een fraaie overwinning. Die komende tegenstander is uiteraard van belang, maar dat kan ook vanaf zondag. Mijn vriendin vraagt ook wel eens of ik wil afschakelen, haha.”

FC Rijnvogels moet het al weken zonder Maarten Reyneveld stellen. De topscorer raakte zwaar geblesseerd, maar de Katwijkers bleven er de afgelopen weken op los scoren. Liefst zeventig keer werd het vijandelijke net al gevonden en dat staat voor een moyenne van 2,7 doelpunten per duel. De data analist bij Cool Blue in Rotterdam: ,,Voor Maarten en ons was dit balen en we hadden er op zeker nog meer gemaakt met zijn aanwezigheid. Enkel moet je als groep verder. Tom Bijen scoort ook heel veel. Na een moeizaam begin heeft hij zich enorm ontwikkeld. Naast het wegvallen van onze doelpuntenmaker hebben we dit seizoen sowieso veel langdurig blessureleed moeten slikken. Yannic Augustinus is weer aan het terugkomen. Hij heeft al minuten gemaakt in het tweede na zijn lange afwezigheid. Wel moet ik stellen dat Arie van der Niet hem uitstekend heeft vervangen tussen de palen. Hij is met het team meegegroeid. Peer van Paasen kwam over van Voorschoten’97 en deed het geweldig in de voorbereiding, maar raakte helaas ook zwaar geblesseerd. Ik benoem hem nu al tot onze grootste aanwinst voor komend seizoen. Hopelijk spelen we dan in de derde divisie en mocht dat onverhoopt niet lukken dan zou FC Rijnvogels-Voorschoten’97 voor mij een geweldig affiche zijn.”

De redactie van LAV wenst FC Rijnvogels veel succes toe in de topper en de weken daarna. En een woord van dank aan Michel voor zijn tijd en openhartigheid!

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Must Read