zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseKrachteloos Valken’68 moet punten aan Forum Sport laten

Krachteloos Valken’68 moet punten aan Forum Sport laten

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Op sportpark ’t Duyfrak stonden zaterdag twee middenmoters op het veld die de week ervoor nogal ongelukkig verloren hadden. De thuisploeg had een punt meer en kon zich bij winst in de subtop nestelen. Zo ver kwam het niet. Valken’68 kon (opnieuw) geen vuist maken en verloor vrij kansloos van Forum Sport.

De veertigste minuut bleek een cruciale fase in het matige duel. Eerst speelde Bart Duiker Samet Arikan aan die, geheel vrijstaand,  een niet te missen kans kreeg. Zo was tenminste het oordeel van het thuispubliek op de tribune. De aanvaller raakte het leer echter amper en het rollertje kon simpel opgeraakt worden door doelman Peter van Pruijssen van Forum Sport.

Bij de daaropvolgende aanval van de bezoekers profiteerde Marc du Chatinier van onoplettendheid in de defensie van de roodgelen en ramde de bal van dichtbij hoog in de touwen. Met de 0-1 stand werd ook de rust bereikt. Die voorsprong was een rijkelijke beloning voor de iets betere kansjes die de ploeg creëerde. Valken’68 moest het doen met die ene grote mogelijkheid van Arikan.

Marc Langeveld, deze week ziek geweest en daardoor startend op de bank, kwam na rust in het veld om de aanval meer power te geven en wat meer lijn in het spel van de thuisploeg te brengen. Ook hij slaagde er echter niet in om de defensie van de Voorburgers ongerust te maken. En zo bracht de tweede helft meer van hetzelfde. Forum Sport probeerde vanuit een gesloten verdediging het Valken’68 moeilijk te maken, terwijl de thuisploeg ploeterde om tot kansen te komen.

De 0-2 leek en bleek onafwendbaar. Forum Sport  had vandaag  weinig mogelijkheden nodig om Valken’68 op de knieën te krijgen. Thijs den Hollander sluit zijn ogen niet voor de tekortkomingen waar zijn team momenteel mee kampt: ,,Wij waren vandaag in mijn ogen de betere ploeg, maar dat vertaalde zich niet in doelrijpe kansen. Ik heb er twee geteld. Samet moet natuurlijk scoren maar had de pech dat de bal van zijn voet gleed. Enkele ogenblikken later staan wij achterin organisatorisch niet goed en komen we weer achter. Als je die 1-0 scoort maak je het jezelf zoveel makkelijker. Het wil gewoon niet lukken.”

De rechter vleugelverdediger kwam vaak mee op, maar zag niet altijd afspeelmogelijkheden: ,,De bezetting voor het doel is voor verbetering vatbaar. We werken er hard aan, maar op dit moment lukt het niet. Dit verlies tikt aan, maar dat wil niet zeggen dat we degradatiekandidaat zijn of worden. Daarvoor heeft de groep teveel voetballend vermogen. Volgende week halen we drie punten binnen.”

Dat zal dan tegen Honselersdijk moeten gebeuren, een ploeg die een plekje onder Valken’68 staat met twee punten minder. Bij die club zal André Lourens, ook voormalig trainer van Voorschoten’97, na dit seizoen niet meer werkzaam zijn.

Valken’68-Forum Sport 0-2 (0-1). 40. Du Chatinier 0-1, 81. Bergen 0-2.

Basisopstelling Valken’68: Blikman, Den Hollander, Slootweg, Haasnoot, Kuijt, De Lange, Wietsma, Redel, Van Delft, Duiker, Arikan.

Basisopstelling Forum Sport: Pruijssen, Hebing, Ploemen, Otterloo, Bergen, Du Chatinier, El Marid, Scholten, Brummer, Lami, Gyamfi.

Beluister hier nog een interview van mediapartner RTV Katwijk met Jesper Slootweg van Valken’68:

Ruud Fraij
Ruud Fraij
Verslaggeving sinds 2012. Ex-docent. Humorist. Werkte ook voor ZZ Leiden, tegenwoordig breed inzetbaar, LAV is zijn passie geworden, ruud@leidenamateurvoetbal.nl. Af en toe een reisje, niets mis mee. Af en toe terrasje, ook prima!

Must Read