zondag, mei 26, 2024
HomeTweede klasseInterviews ROACKrakerrr(s) van de Week: ROAC-FC Uitgeest/ LSVV

Krakerrr(s) van de Week: ROAC-FC Uitgeest/ LSVV

-

In de eerste klasse A van district West 1 beleeft ROAC moeilijke tijden. De formatie van coach Gidon Reinders Folmer is halverwege het seizoen hekkensluiter. De paarswitten verzamelden uit hun dertien duels slechts zeven punten. Dat aantal werd volledig in eigen huis behaald. Deze week komen de Rippers tot tweemaal toe in actie op het eigen Hertogspark. Donderdag ontvangen zij FC Uitgeest en zondag is LSVV Zuid-Scharwoude te gast. Twee kansen derhalve om het puntentotaal te verbeteren. Spits Bart Hogenboom heeft er wel vertrouwen in.

,,We hebben dit seizoen een aantal goede wedstrijden gespeeld en een aantal slechte. Voor wat betreft de resultaten zijn we tot nu toe niet al te gelukkig. Dat was ook afgelopen zondag tegen SDZ weer het geval. We stonden met 2-1 achter en gingen daarom vol op de aanval. In blessuretijd scoorden we de gelijkmaker, maar de scheidsrechter keurde de goal af. Volkomen ten onrechte. Dat was balen. Twee spelers van hun liepen tegen elkaar op en vielen. Ons probleem is toch al dat wij moeilijk tot scoren komen. We hebben er tot nu toe maar zeven gemaakt. We spelen veelal verdedigend, maar we krijgen toch elke wedstrijd in de omschakeling wel scoringsmogelijkheden. Die benutten we te weinig. We hebben helaas geen goalgetter in onze ploeg. Verder hebben we ook te maken gehad met een aantal blessures van belangrijke spelers, zoals bijvoorbeeld nu weer Sam van der Geest. En ook onze aanvoerder Freek Heemskerk is er niet altijd bij. Hopelijk is hij deze week weer van de partij”, vertelt de 21-jarige Hogenboom.

,,Ik ben echt een jongen van de club”, vervolgt hij. ,,Vanaf mijn zesde voetbal ik al bij ROAC. Eerst bij de Effies en daarna speelde ik steeds in de selectieteams. Vanuit de A-junioren ben ik vervroegd overgegaan naar de senioren en op mijn zeventiende debuteerde ik in het eerste. Het tweede elftal werd echter mijn vaste team. Wel deed ik af en toen mee bij één, maar dit seizoen hoor ik daar pas echt bij. Ik ben eigenlijk een middenvelder en sta het liefst op tien. Dan kan ik vanaf die positie over de aanvallers heen komen en in de ruimte spelen. Ik speel ook graag met mijn gezicht naar het vijandelijke doel toe. Omdat wij nogal ruim in de middenvelders zitten en krap in de aanvallers word ik door de trainer regelmatig voorin gezet. Daar wacht ik nog steeds op mijn eerste treffer, maar die zal zeker komen. Verder moet ik het ook van mijn wilskracht hebben. Dat geldt eigenlijk wel voor ons hele team. In de competitie komen wij vaak tegenstanders tegen met veel technisch vaardige spelers. Dat hebben wij minder. Op karakter moeten wij wedstrijden winnen.”

Dat ROAC alle tot nu toe gesprokkelde punten op het eigen veld binnenhaalde kan Hogenboom, die in het dagelijks leven aan de Haagse Hogeschool de opleiding voor gymdocent volgt, wel verklaren: ,,Het is heel simpel. Bijna al onze tegenstanders zijn gewend om op kunstgras te spelen. Ze vinden die hobbeltjes op ons veld maar lastig. Wij niet, wij vinden ze juist wel lekker. Daarbij komt ook nog eens dat we thuis vaak voor veel publiek spelen. Die steun zorgt bij ons voor een boost. Ik heb dan ook wel vertrouwen in de komende twee wedstrijden. FC Uitgeest ken ik niet, maar die ploeg staat in de ranglijst vlak boven ons. Ik zie absoluut mogelijkheden, zeker als we zo goed spelen als afgelopen zondag. En LSVV kennen we. In de tweede wedstrijd van het seizoen speelden we tegen ze. Voor rust was het van onze kant niet best en kwamen we met 1-0 achter. In de tweede helft lieten zij ons toen de bal en hebben wij steeds druk gezet. In de omschakeling, eigenlijk ons spelletje, scoorden zij toen in de allerlaatste minuut 2-0. Gezien ons thuisvoordeel geloof ik wel in gunstige resultaten voor de komende twee potjes. Ik reken op vier punten. Die zullen we ook nodig hebben om straks rechtstreekse degradatie te voorkomen. Voorlopig moeten we ons richten op één of twee plekjes daarboven. Dan kunnen we ons via de nacompetitie handhaven.”      

 

Nick Verwoerd
Nick Verwoerd
Alphense trots, ex-docent, ervaren rot ook van Leidsch Dagblad, voorbeschouwingen en interviews, nickv@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read