zaterdag, april 27, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseNwankwo: ,,Had liever op een andere manier basis gehaald”

Nwankwo: ,,Had liever op een andere manier basis gehaald”

-

Vanavond gaat FC Rijnvogels trachten te stunten tegen Cambuur in de strijd om de KNVB Beker. Het duel wordt op De Krom gespeeld zoals eerder vermeld. Vorige week stond het onderstaande interview met een speler van de Vogels in het Leidsch Dagblad als bijdrage van LAV. Deze wil onze redactie graag nog even delen.

Neville Ogidi Nwankwo ging deze week zijn 21ste levensjaar in. Wanneer je de jongeling ziet spelen bij FC Rijnvogels lijkt het erop of de centrale verdediger al jaren in de hoofdmacht speelt. Sterk, zelden in paniek en zelfverzekerd. Het komt niet overeen met zijn opstelling richting de buitenwereld en zijn club waar hij vanaf 1 juli neerstreek. De bij Haaglandia begonnen speler is bescheiden en wil zijn plaats kennen. In de jeugd werd hij opgehaald door ADO Den Haag en daar speelde hij drie seizoenen. ,,Daar heb ik zeker veel geleerd en mezelf kunnen ontwikkelen. Het is echter ook zo dat het niet enkel maar fijn is geweest. Ik kreeg lieskrachten en had daar na elke wedstrijd last van. Dat werd mij nog wel eens kwalijk genomen. Gezien mijn leeftijd, ik speelde daar van mijn twaalfde, kon ik mijn emoties moeilijk uiten en ik voelde dat ik er niets aan kon doen. Via DHC en Westlandia ben ik uiteindelijk bij FC Rijnvogels terecht gekomen. Ik ben nu pakweg drie maanden onderweg en ik heb het ongelooflijk naar mijn zin. De warmte vanuit de club, de spelersgroep en de staf is groot. We zijn erg close met elkaar en in dit klimaat voel ik me prettig.”

Nwankwo weet dat hij nog veel bij kan leren, maar al vrij snel gaf trainer Thomas Duivenvoorden hem een basisplaats. ,,De manier waarop dat ging vond ik ronduit vervelend. Willem Schonenberg raakte zwaar geblesseerd en dat vind ik oprecht heel sneu voor hem. Ik kon veel van hem leren en ik had mij liever op basis van mijn spel en hard werken erin gespeeld. De trainer gaf eerder al aan dat ik mijn kans zou krijgen, maar nu was het dus al heel snel raak. Gelukkig heb ik me tot nu toe staande kunnen houden en men is erg positief over mijn inbreng. Ik leerde heel snel van het coachen van Dirk-Jan van den Oever, Kasper Michel en Jesse Driebergen. Helaas is Jesse ook al weggevallen met een soortgelijke blessure als Willem. De selectie is nu erg krap, maar de club is er nog volop mee bezig om tussentijdse versterking binnen te loodsen.”

De resultaten lijden er allerminst onder. De Katwijkers staan keurig zesde en zijn al zeven duels op rij ongeslagen. ,,Ondertussen hebben we bewezen dat we prima mee kunnen in deze klasse. Ik kijk voorzichtig al wat meer omhoog. Tegen VVOG hadden we recent ook moeten winnen. Het zat ons bepaald niet mee. Ik kreeg vlak voor tijd als stormram nog een kans op de 4-3. Ik scoorde helaas niet en dat nam ik mezelf twee dagen later nog kwalijk. We kunnen echter moeilijk ontevreden zijn tot nu toe.”

Volgende week woensdag komt Cambuur naar de Kooltuin in het kader van de beker. ,,Een wedstrijd om naar uit te kijken met ons thuispubliek, maar we houden ons momenteel enkel maar bezig met de thuiswedstrijd tegen  Staphorst. De competitie is veel belangrijker.”

Broer Nigel speelt even verderop bij Quick Boys. ,,Of ik rijd met hem mee naar de training, want het zit bij elkaar om de hoek, of met ploeggenoten Yannic Augustinus en Virgil Tjin-Asjoe. De keuze voor FC Rijnvogels is de juiste geweest. Het halen van een BVO heb ik echter nog niet uit mijn hoofd gezet. Ik blijf er in elk geval keihard voor werken, want het gaat zeker niet vanzelf.”

Redactie
Redactie
Leidenamateurvoetbal sinds 2010 de regionale voetbalsite redactie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read