ROAC krijgt niet wat het verdient

-

Eerste klasse A (zonag)- ROAC kreeg dit weekend bezoek van middenmoter Assendelft. De bezoekers kwamen voor rust terecht op voorsprong, maar in de tweede helft waren de gastheren de veruit bovenliggende partij. Het wachten was op de verdiende gelijkmaker, maar ondanks enkele goede kansen voor de Rippers viel het vurig gewenste thuisdoelpunt niet (0-1). Het was alweer de achtste keer dat de ploeg van Gidon Reinders Folmer niet tot scoren kwam.

ROAC-doelman Dammes van der Poel keek met gemengde gevoelens terug op het treffen met de Noord-Hollanders. ,,Natuurlijk is er teleurstelling over het verlies, maar aan de andere kant was ons spel na rust, net als vorige week bij FC Uitgeest, prima en hoopgevend voor de komende wedstrijden. Pleister op de wonde is dat ook onze concurrenten Legmeervogels en DSOV verloren, zodat het gat met hen in ieder geval niet groter is geworden.”

Vervolgend: ,,De volgende twee wedstrijden zouden weleens cruciaal kunnen zijn. Komende zondag gaan we op bezoek bij Legmeervogels en een week later krijgen we DSOV thuis. Mijn verwachting is dat we minimaal vier punten uit deze wedstrijden gaan halen. Voor ROAC zou een degradatie naar de tweede klasse geen ramp zijn, maar voor een ambitieuze club als Legmeervogels ligt dat toch wat anders. De druk ligt daarom bij hun en ik denk dat dat gunstig voor ons is. We speelden vandaag zonder Freek Heemskerk, die met wat pijntjes kampt en daarom rust kreeg. Jay Koek speelde op zijn plaats en hij deed het uitstekend, moet ik zeggen. Vanaf morgen ligt de focus op Legmeervogels, een wedstrijd die we in ieder geval niet mogen verliezen. We hebben veel vertrouwen in onze eigen kwaliteiten en zijn mentaal ijzersterk. Ik weet dat het een cliché is, maar het kwartje moet gewoon een keer onze kant opvallen. Volgende week gaan we knallen, daar ben ik van overtuigd’’, aldus de betrouwbare doelwachter tot besluit.

Assendelft werd dus teruggedrongen na de pauze, maar had geluk dat het grootste manco waar ROAC dit seizoen mee kampt – het gebrek aan scorend vermogen – ook in deze wedstrijd tot uiting kwam. Trainer Lars Keppel:  ,,Het is ons gelukt de overwinning over de streep te trekken. De drie punten zijn binnen en de tweede helft moeten wij maar zo snel mogelijk vergeten. We hebben gespeeld tegen een taaie tegenstander.”

ROAC  – Assendelft 0-1 (0-1) 25. Herle.

Basisopstelling ROAC: D. van der Poel, Hupkes, Van As, Koek, Boere, Den Hollander, De Haas, De Jong, Van Seggelen, Hoogenboom, W. van der Poel.