zaterdag, mei 4, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseSlotfase blijkt wederom geheim wapen van FC Rijnvogels (plus nababbel)

Slotfase blijkt wederom geheim wapen van FC Rijnvogels (plus nababbel)

-

Derde Divisie – FC Rijnvogels is er wederom in geslaagd om een wedstrijd om te draaien in de slotfase. RKAV Volendam pakte na een klein half uur de leiding, maar moest vlak voor tijd tweemaal incasseren. Tom Bijen scoorde zeven minuten voor tijd de gelijkmaker, maar de kers op de taart werd verzorgd door Dennis Bakker. Zijn doelpunt zorgde voor de eindstand.

Vroege mogelijkheden

FC Rijnvogels kreeg al vroeg in de wedstrijd grote kansen om te scoren. Na een kwartier doken de Katwijkers op in het strafschopgebied met als eindstation Virgil Tjin-Asjoe, maar de aanvaller schoot van dichtbij naast. Niet veel later schoot Dirk Jan van den Oever hard op doel, maar ook de inzet van de aanvoerder miste richting. De eerste kans van RKAV Volendam ontstond na twintig minuten, via Jens Kras. Een voorsprong zou het niet opleveren, aangezien zijn kopbal bovenop het doel eindigde.

FC Rijnvogels was de betere ploeg in het duel, maar slaagde er niet in om dit ook op het scorebord weer te geven. Sterker nog, RKAV Volendam kwam na een klein half uur spelen op een 1-0 voorsprong via Lennart Tol.  Een paar minuten later werd Roy Tol voor het doel gevonden door Kras, maar de schade bleef beperkt voor FC Rijnvogels. Dennis Bakker kon negen minuten voor rust nog gelijkmaken, maar de middenvelder slaagde er niet in om het net te vinden.

Dominant FC Rijnvogels

Waar de ploeg van Berry Smit in de eerste helft nog dicht bij het Katwijkse doel kon komen, werden ze in de tweede helft aanzienlijk minder gevaarlijk. FC Rijnvogels domineerde grote delen van het tweede bedrijf, maar liet veel kansen liggen. De eerste dreigende momenten van de Katwijkers ontstonden al snel na rust, maar echte doelpogingen ontbraken. Terwijl de ploeg van Duivenvoorden zocht naar de gelijkmaker, moesten ze ook waken voor een tweede tegentreffer. Lennart Tol kwam heel dichtbij, maar slaagde er niet in om voor de tweede wedstrijd op rij tweemaal te scoren.

Duivenvoorden bracht Julian Dobbe en Tom Bijen in het veld om de jacht op doelpunten te intensiveren. Met succes, aangezien er na de wissels grotere kansen begonnen te ontstaan. Sieb Rutgers bereikte Bijen in het strafschopgebied, maar de invaller werd omringd door drie verdedigers en kon niet tot een schot komen. De volgende kans was voor Dobbe, die twaalf minuten voor tijd een doelpoging waagde vanaf de rand van het zestienmetergebied. De bal krulde fraai richting de verre hoek, maar doelman Sander Binken had een minstens even fraai antwoord op de inzet.

Kenmerkende slotfase

Negen minuten voor tijd bereikte Roy van Leeuwen medespeler Tjin-Asjoe, maar de aanvaller miste van slechts een paar meter voor het doel. De kans zou het begin zijn van een slotoffensief van FC Rijnvogels en een gelijkmaker bleef dan ook niet lang uit. Een voorzet van Rutgers werd binnen gewerkt door Bijen, waardoor de Katwijkers zeven minuten voor tijd een punt in handen hadden. Dit was niet genoeg voor de Kooltuinbewoners, die twee minuten na het doelpunt van Bijen ook nog op voorsprong kwamen. Een afgeslagen hoekschop werd door Bakker feilloos in de hoek geschoten, waardoor FC Rijnvogels alsnog met drie punten huiswaarts zou keren.

Het is de vijfde keer in tien wedstrijden dat FC Rijnvogels een resultaat forceert in de slotfase van een wedstrijd. Het is tekenend voor het karakter van de ploeg dat de spelers tot het laatste moment knokken voor de overwinning. RKAV Volendam kreeg zeker ook kansen, maar de overwinning voor de Katwijkers is niets minder dan terecht. De manier waarop zorgde ook deze week voor grote glimlachen op de gezichten van de Vogels.

RKAV Volendam – FC Rijnvogels 1-2 (1-0) 27. L. Tol 1-0, 83. Bijen 1-1 , 85. Bakker 1-2.

RKAV Volendam: Binken, Karregat, Veerman, Steur, Schaap, Kroon, R. Tol, Plugboer, J. Tol, Kras, L. Tol

FC Rijnvogels: Augustinus, Van den Oever (C) (72. Bijen), Michel, Tjin-Asjoe, Bakker, Van Leeuwen, Nwankwo, Bibuljica, Rutgers, De Beste, Noordam (58. Dobbe)