vrijdag, april 26, 2024
HomedistrictsbekerValken'68 wijst DoCoS terug in districtsbeker

Valken’68 wijst DoCoS terug in districtsbeker

-

Na een 1-0 ruststand won Valken’68 uiteindelijk met 3-1 van DoCoS in de strijd om de districtsbeker. Voor de pauze was er sprake van gelijkwaardigheid, maar na de pauze toonden de Valkenburgers aan verder te zijn in de voorbereiding. Beide trainers konden grotendeels tevreden terug kijken en zien het seizoen met veel optimisme tegemoet.

Derek van der Plas is de nieuwe hoofdtrainer op ’t Duyfrak en zijn eerste wedstrijd die er toe deed, smaakte naar meer voor de speler die Quick Boys vaak blij maakte. ,,Ik heb uitgekeken naar dit duel. We hebben zat oefenpotjes gespeeld en die waren nuttig. Zowel voor de spelersgroep als voor mij. Ik heb heel veel kunnen zien en de spelers hebben zo hun minuten gemaakt. Nu werken we al meer toe naar de competitie. Ik ben van mening dat we het na de eerste drinkpauze goed hebben gedaan. Aanvankelijk misten we de juiste energie en hadden we vooral moeite op het middenveld om het spel naar ons toe te trekken. DoCoS kreeg ook de betere kansen, maar na die eerste stop werden we beter en na de pauze hebben we de regie in handen gehouden. Een prima zege en ik heb veel goede dingen gezien.”

Van der Plas kon niet over alle spelers beschikken. Zo moest Sammy Zandbergen passen vanwege ziekte en kon Joris van Harmelen nog geen plaats innemen tussen de palen. Joshua Cooper en Chris de Lange waren er ook niet bij en zo miste Van der Plas meer potentiële basisspelers.

,,Niemand heeft zomaar een vaste basisstek. Natuurlijk heb ik al wel een plaatje in het hoofd, maar ik kan kiezen uit een groep met ervaren en jonge spelers en dat is fijn werken. In de voorbije weken hebben veel jonge spelers hun opwachting kunnen maken en die kansen krijgen ze ook bij deze club. Al met al is die mix van spelers voor mij prettig werken, hoewel ik natuurlijk wat moet wennen aan deze werkzaamheden. Erwin van der Nagel en Floor van Duijn zijn in die zin heel belangrijk voor mij. Erwin kent alle ins en outs van de club en daarmee helpt hij mij enorm. In een razendsnel tempo leer ik zo de groep en club kennen en zo kan ik prima toewerken naar de competitie.”

Van der Plas zag Thijs den Hollander de score openen. De rechtsback speelde een puike partij en gaf zeker een visitekaartje af. Dat deed Lars Wietsma op het middenveld eveneens en dat had zeker niet louter te maken met de tweede treffer van de middag. De ingevallen Bart Duiker nam het derde doelpunt voor zijn rekening. Sipan Khalid deed kort voor tijd wat terug namens de Leidse ploeg. Edwin Vurens had vooral voor de pauze reden om positief te zijn over zijn ploeg.

,,In de tweede helft lieten we ons min of meer verrassen door de tegenstander, hoewel ze hetzelfde speelden als voor de rust. We hadden in de eerste helft de zaakjes goed voor elkaar en ik denk dat we aanvankelijk de beste kansen kregen. De 1-0 kwam voort uit een individuele fout. Er zat een resultaat in, maar ik kan niet anders dan toegeven dat Valken’68 na de onderbreking de betere ploeg was. Dat is verder niet heel ernstig want we hebben nog drie weken de tijd om onszelf verder te ontwikkelen. Er moeten nog spelers aansluiten en we zijn druk doende om als groep fitter te worden. Dat kost altijd tijd en de groep en ik moeten uiteraard ook nog aan elkaar wennen. De sfeer is wel prima te noemen en dat vind ik uitermate belangrijk. Van daaruit is er groei mogelijk. Dat klinkt misschien wat filosofisch maar het is wel een gegeven om prestaties te kunnen leveren. Ik heb veel vertrouwen in de start van de competitie en het vervolg. We spelen in een interessante klasse met mogelijkheden. Als we kunnen opbrengen wat ik zag tegen de reserves van Rijnsburgse Boys 2 en nu in de eerste helft dan zit er muziek in deze groep.”

Basisopstelling Valken’68: Blikman, Den Hollander, Slootweg, Haasnoot, Kuijt, De Mooij, Volwater, Wietsma, Redel, Langeveld, Van Delft.

Basisopstelling DoCoS: Van Abswoude, Klein, Amine, Van Voorthuijzen, Peet, Gashi, Victory, Hoogbruin, Khalid, Guijt, De Vink.

Note redactie: zie ook de eerder geplaatste fotoreportage!

Hennie Kanbier
Hennie Kanbier
Alle activiteiten, hoofdredacteur en eigenaar van Leidenamateurvoetbal.nl sinds 2011. Voetbalgek, dol op voetbalstatistieken. Tevens journalist bij Leidsch Dagblad, Hennie@leidenamateurvoetbal.nl

Must Read