Valken’68 maakt pas op de plaats

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Voorschoten’97 verloor Valken’68 op dinsdagavond opnieuw. In Hoorn moest men aantreden tegen hekkensluiter Zwaluwen’30. Het werd 2-0 voor de Noord-Hollanders. Een dik verdiende uitslag voor het enige team dat die avond speelde met de wil om te winnen. Door dit resultaat vindt Valken’68 zichzelf weer terug op de zesde plek en nestelt zich weer in de middenmoot.

Valken’68 had moeite met de speelwijze van Zwaluwen’30. Na zo’n tien minuten spelen kwamen de Noord-Hollanders op voorsprong en had het kort na de openingstreffer de score kunnen verdubbelen. Deze inzet verdween op de paal. De enige kans voor de gasten in de eerste helft was een volley van Rody Redel die naast het doel verdween. Vlak voor rust kon de ploeg uit Hoorn een 3 tegen 1 situatie niet uitbuiten waardoor de ruststand op 1-0 bleef steken en er nog hoop voor de Valkenburgers was om de score nog om te kunnen buigen.

Na rust wat tactische omzettingen bij de ploeg van Alan Campfens met het inbrengen van Huig van Duijn. Valken’68 probeerde het wel maar tot veel kansen en mogelijkheden leidde het niet. De grootste kans in de tweede helft was andermaal voor Redel. Halverwege de tweede helft kreeg Valken’68 de volgende knauw te verwerken. Invaller Pieter Koopman speelde zich knap vrij met zijn eerste balcontact en zijn schot belandde achter doelman Joris van Harmelen. Hierna probeerde Valken’68 het nog met als resultaat dat er veel ruimte achterin ontstond bij de Valkenburgers. Ze mochten Zwaluwen’30 dankbaar zijn dat zij bijzonder slordig omsprongen met deze ruimte zodat een groot uitgevallen score achterwege bleef.

Kort na 90 minuten floot scheidsrechter Koopman af en konden de Valkenburgers zich weer opmaken voor de lange busreis naar huis. Helaas gevuld met 0 punten. Deze week de rug weer rechten en de focus op komende zaterdag. Dan wacht de thuiswedstrijd tegen BOL uit Broek Op Langedijk.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, Van Egmond, Van Noort, Kuijt, De Mooij, Redel, Zandbergen, Cooper, Erdogan, Arikan.

Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..