dinsdag, april 23, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken’68 zet ongeslagen reeks voor en klimt naar vierde plek

Valken’68 zet ongeslagen reeks voor en klimt naar vierde plek

-

Eerste klasse A (zaterdag)- Mede dankzij een hattrick van Samet Arikan won Valken’68 met 4-2 van Die Haghe en nam het met deze uitslag steeds verder afstand van de gevreesde zone. Een verdiende uitslag al werd het na rust alsnog oppassen geblazen.

De kansen waren in de eerste fase voor de Valkenburgers. Na elf minuten schoot Marc Langeveld na een pass van Jaco van der Bent de bal in het zijnet. Even later moest de Haagse doelman handelend optreden op een schot van Sammy Zandbergen en de bal tot corner te verwerken. Diezelfde Zandbergen probeerde kort daarvoor de bal vanaf randje zestien in de hoek te schuiven na een fraaie combinatie. Zijn schot miste echter kracht en werd een eenvoudige prooi voor doelman Dion van Splunteren.

Na 25 minuten zocht doelman Joris van Harmelen met een snelle uittrap de diepgaande en de buitenspelval omzeilende Marc Langeveld. Zijn op maat gegeven voorzet kwam op het hoofd van Arikan. Helaas voor Valken’68 kopte hij de bal net naast. Kort daarna was daar dan wel de meer dan verdiende voorsprong. De op links weggestuurde Rody Redel bereikte met een lage voorzet de geheel vrijstaande Langeveld. Een koud kunstje voor de aanvoerder van de Valkenburgers.

Nog maar net bekomen van de 1-0 lag de 2-0 ook al in het net. Na slordig balverlies van Die Haghe kon Arikan de bal oppikken. Na een combinatie met Langeveld verschalkte Arikan met een fraai lobje de doelman van de Hagenezen.

Tot deze stand had Die Haghe nog geen kans gehad al gaf Valken’68 wel tot ongenoegen van trainer Alan Campfens teveel hoekschoppen weg. Ook brak hierna een slordige fase aan waardoor Die Haghe beter in het spel kwam en toch de 2-1 wist te produceren. Een afstandsschot belandde na een redding van Van Harmelen voor de voeten van Aoulad Said. Met derhalve een 2-1 ruststand tot gevolg.

Die Haghe kwam fel uit de rust maar die fase was van korte duur want binnen tien minuten liep Valken’68 uit naar 4-1. Door gebrek aan organisatie achterin kon Arikan de zestien in snellen en in zijn poging de doelman te omspelen was het dezelfde doelman die Arikan even klemvast hield. De uitstekend leidende scheidsrechter Van Lith kon niets anders dan de bal op de stip leggen. Eerste keus penaltynemer Langeveld gunde de eer aan Arikan en hij stuurde de doelman de verkeerde hoek in. Vijf minuten daarna maakte Arikan zijn hattrick vol. Diep gestuurd kon hij heel eenvoudig de bal in het doel van Die Haghe schuiven.

Hierna brak een heel slordige periode aan waarin de Valkenburgers het wel leken te geloven en ze Die Haghe teveel in het spel lieten komen. Twintig minuten kwam er nog wat hoop in de harten van Die Haghe toen een tegendraadse kopbal van Aoulad Said in de verre hoek achter Van Harmelen verdween. Gelukkig voor de Valkenburgers waren de aanvallers van Die Haghe erg slordig met de mogelijkheden voorin al wisten zij nog wel de paal te raken. Aan de andere kant had invaller Huig van Duijn de uitgelezen mogelijkheid de marge weer op drie te zetten. Maar zijn schot, na een puntgave voorzet van Langeveld, ging net naast.

Gescoord werd er dus niet meer en de eindstand van 4-2 bleef op het scorebord staan. Een prima overwinning van de Valkenburgers die zich nu koploper van de brede middenmoot mag noemen en het gat naar de beruchte p/d-plek naar negen punten zag groeien. Normaliter linksback Rody Redel over zijn rol dit keer: ,,Ik speelde vandaag in de ruit op het middenveld in een iets aanvallender rol. De tegenstander speelde 4-4-2 met veel ruimte achter de centrale verdedigers en de backs. Daar kon ik wel een paar keer overheen klappen zoals bij de 1-0 van Langeveld. Ik vond het wel een lekkere rol. Iets anders dan linksback dus prima!” Naast de linksbackpositie is de linksbuitenpositie ook geen vreemde rol voor de veelzijdige Redel dit seizoen. ,,Dat is misschien een kracht maar misschien ook een valkuil voor deze rol aan de linkerkant. Deze rol bevalt me prima maar op linksbackpositie voel ik me goed.”

Redel over de het spel na rust: ,,In de tweede helft kwamen we goed uit de startblokken. In het eerste kwartier scoren we twee keer. Daarna werd het lastiger. Die Haghe ging opportuun spelen met de lange bal. In principe deden wij dat toen ook, dat was wel minder van ons. Maar goed, we trokken hem over de streep en zijn blij met drie punten. Een heel belangrijke wedstrijd. We zitten in een goede flow en zijn nu acht wedstrijden op rij ongeslagen en willen niet meer naar beneden maar voorzichtig naar boven kijken”, aldus de 24-jarige alleskunner van Valken’68.

Basisopstelling Valken’68: Van Harmelen, Van Duijvenvoorde, Van Egmond, Kuijt, Redel, De Mooij, Van der Bent, Zandbergen, Langeveld, Cooper, Arikan.

Foto’s: Saam de Mooij

Wim Masmeijer
Wim Masmeijer
Vlagger bij Valken'68, voetbaldier, veel gevolgde twitteraar in de regio. Scherp als een mes en altijd de knipoog. LAchen is gezond, de derde helft ook..

Must Read