vrijdag, mei 3, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasse‘Verloren zoon’ Guy Smith helpt Voorschoten’97 aan zege (0-1)

‘Verloren zoon’ Guy Smith helpt Voorschoten’97 aan zege (0-1)

-

Eerste klasse B (zaterdag)- Voorschoten’97 vertrok dit weekend naar Den Haag, waar tegenstander VUC wachtte. Deze vereniging met een rijke historie debuteert dit seizoen op de zaterdag en ging, na twee eerdere nederlagen, tegen de geel-groenen op zoek naar het eerste competitieresultaat. De Hofstad-ploeg slaagde echter niet in deze missie, want een doelpunt van ‘verloren zoon’ Guy Smith was voor de bezoekers voldoende om met de volle buit naar Adegeest terug te keren (0-1).

Ondanks de doelpuntloze eerste helft viel er voor rust genoeg te beleven op Sportpark Het Kleine Loo. Miguel Boersma en Thom Wijnalda waren namens de bezoekers dichtbij de openingstreffer, maar lat en paal stonden de Voorschotense 0-1 in de weg. Niet veel later was de thuisclub dichtbij de 1-0 , maar ook nu voorkwam het aluminium de openingstreffer.

Vlak na de pauze kreeg de thuisploeg dé kans om de score te openen, maar de Haagse elfmetertrap eindigde ook nu op de lat. Na ruim een uur spelen was het eindelijk wel raak. Na een corner van Jim van der Krogt verscheen Guy Smith voor zijn tegenstander bij de eerste paal en de middenvelder knikte vervolgens binnen. In de laatste fase van de wedstrijd kregen de bezoekers diverse mogelijkheden om de voorsprong te vergroten, maar de bediener van het scorebord hoefde niet meer in actie te komen (0-1).

Matchwinnaar Smith keek begrijpelijkerwijs met een goed gevoel terug op de wedstrijd. Smith kwam in zijn jeugd uit voor Voorschoten’97 maar werd daar al snel weggeplukt door ADO Den Haag, de club waarvoor hij ook speelminuten in de Eredivisie maakte. Na zijn Haagse periode vertrok Smith naar Noordwijk om dit seizoen, via FC Boshuizen, weer te belanden op zijn Voorschotense thuishonk. Smith ontwikkelde zich al snel tot één van de sterkhouders van de ploeg van Jonathan Jonk en vormt samen met Benjamin Beumer en Jim van der Krogt het hart van de Voorschotense ploeg. Dat het juist het samenspel met deze twee spelers prima verloopt is overigens niet helemaal toevallig.

Smith: ,,Ik speelde vroeger met Benjamin al in de jeugd van Voorschoten’97 samen in één team en met Jim heb ik bij Noordwijk samengespeeld. We kennen elkaar dus goed en dat heeft de aanpassing voor mij alleen maar makkelijker gemaakt. Daarnaast ben ik in Voorschoten natuurlijk op vertrouwd terrein. Ik woon nu in Leiden, maar heb tot mijn 22e in Voorschoten gewoond dus voelt het voor mij erg vertrouwd om hier terug te zijn. Ja , ik ben absoluut blij met mijn terugkeer. Voorschoten’97 heeft een prima spelersgroep en het zijn ook nog eens aardige gasten. Ik verwacht dat we een mooi seizoen met elkaar tegemoet gaan’’,  aldus Smith tot besluit.

Trainer Jonk deed ook een duit in het zakje. ,,Het was een open wedstrijd die in de eerste helft redelijk op en neer ging. De eerste kans voor Wijnalda werd afgevlagd, ten onrechte trouwens. Hierna werd VUC gevaarlijk en met name aan de linkerkant door Rigters. Maar doelman Alessandro Kwant pakt de afstandsschoten van VUC. We hadden daarna pech met inzetten van Boersma en Wijnalda. Ook wij kwamen echter een keer goed weg. Nicky Guijt had ook de 0-1 op zijn schoen. Vlak na rust kregen we een onterechte penalty tegen maar Brouwer schoot op de lat. Vanaf dit moment is het eenrichtingsverkeer richting het doel van VUC geweest. Maar de kansen werden niet benut. De bevrijdende treffer kwam er alsnog. Hierna volgden nog een hoop kansen voor onder andere Hoogenboom, Smith, Beumer, Wijnalda en Guyt. Maar goed; die ene treffer was voldoende.”

VUC – Voorschoten’97 0-1(0-0)  66. Smith 0-1.

Basisopstelling Voorschoten’97:Kwant, Hoogenboom, Verplancke, Simonis, Smith, Van der Krogt, Beumer, Guijt, Boersma, Wijnalda, Maatoug.