donderdag, mei 9, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse A, zaterdag 19 maart

Voorbeschouwing eerste klasse A, zaterdag 19 maart

-

Voorschoten’97 – VELO

‘Het ene gelijkspel is het andere niet’. Deze uitspraak is beslist van toepassing op de uiteenlopende gevoelens, die de spelers van Voorschoten’97 hadden na afloop van hun recent gespeelde wedstrijden. Waar bij de 2-2 (na een 0-2 voorsprong en kansen op meer) in de doordeweekse wedstrijd bij Zwaluwen’30 teleurstelling overheerste bij de geel-groenen, werd het punt van afgelopen zaterdag bij koploper WV-HEDW door de Adegeest-bewoners begroet als ware het een overwinning. De blijdschap voor het late winstpunt (het doelpunt van Marc van der Voorst viel pas in blessuretijd) was zeer te begrijpen, want voor de Amstedammers was het gelijkspel tegen de Voorschotenaren pas hun tweede puntenverlies in deze competitie.

Komende zaterdag krijgt de formatie van Nick Poot bezoek van VELO. De Wateringers speelden afgelopen weekend met 1-1 gelijk tegen Monnickendam en bezetten plek 4 op de ranglijst. De verschillen tussen de subtop en de onderste ploegen in deze klasse zijn, halverwege de competitie, overigens erg klein. Voorschoten’97, gestationeerd op de 11e plaats, kan zaterdag bij winst in verliespunten op gelijke hoogte komen met de bezoekers.

ZOB – Valken ’68 

Bij Valken’68 was Marc Langeveld in de thuiswedstrijd tegen Honselersdijk weer terug van een blessure en de Katwijker was direct weer van grote waarde voor zijn ploeg. Langeveld  stond met een schitterend doelpunt aan de basis van de 3-1 overwinning, die daarmee de eerste zege van dit kalenderjaar boekten. Valken’68 steeg door deze driepunter naar de zevende plaats op de ranglijst.  De Valkenburgers vertrekken komende zaterdag naar Zuidoostbeemster voor de confrontatie met ZOB. ZOB behaalde afgelopen weekend een knappe 1-3 zege bij Argon en droeg door deze overwinning de rode lantaarn weer over aan Die Haghe. Trainer Alan Campfens was content met de winst, maar wil nog wel dat zijn ploeg meer volwassen voor de dag komt. ,,Bij momenten laten we het liggen. Ook met de kansen of het er daartoe komen. Dat kan en moet beter, want in deze klasse wil dat nog wel eens afgestraft worden. Maar zeker, we zijn op de goede weg en er is vertrouwen.”

Overige wedstrijden in deze klasse: AFC – Forum Sport, Monnickendam – Nootdorp, BOL- Zwaluwen’30, Die Haghe – WV-HEDW, Honselersdijk – Argon

Must Read