donderdag, mei 9, 2024
HomeZaterdag3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorbeschouwing eerste klasse, zondag 6 maart

Voorbeschouwing eerste klasse, zondag 6 maart

-

Eerste klasse A

AGB – ROAC

ROAC leverde afgelopen zondag  in eigen huis een uitstekende prestatie. Koploper Kampong werd, mede door geweldig keeperswerk van Dammes van der Poel, van scoren afgehouden en de 0-0 einduitslag werd door de paarshemden als een overwinning begroet. ROAC verzamelde na 11 wedstrijden 7 punten en alle punten werden behaald op het vertrouwde Hertogspark. In de 6 gespeelde thuiswedstrijden werd 4x de nul gehouden en presteert de ploeg , zeker in defensief opzicht, naar behoren, maar op verplaatsing heeft de Rijpwetering Oud Ade Combinatie het een stuk lastiger. Deze voetbaljaargang werden alle (5) uitwedstrijden verloren (doelsaldo 2 voor en 16 tegen) en hopelijk kan komende zondag in Amsterdam, tegen AGB, deze negatieve spiraal worden doorbroken. De Amsterdammers wonnen afgelopen weekend met 0-3 bij SDZ en staan met 17 punten uit 11 wedstrijden op de 4e plaats van de ranglijst.

Overige wedstrijden in deze klasse:

Fortuna W – Hoofddorp, FC Uitgeest – SDZ, DSOV – LSVV, Hillegom – Assendelft, AFC’34 – Kolping Boys, Kampong – Legmeervogels

Eerste klasse B

’t Zand  – FC Boshuizen

FC Boshuizen was, zonder zelf in actie te komen, de grote winnaar van afgelopen week. Door het terugtrekken van het Goudse ONA en het verlies van concurrent ’t Zand zijn de Kadebewoners plots de nieuwe lijstaanvoerder van de eerste klasse B. De mannen van Roberto Escudero  zelf zijn momenteel  in goede vorm, de laatste vier wedstrijden op rij leverden een maximale score op. Alhoewel het seizoen nog niet halverwege is en speculeren over een mogelijke promotie naar de hoofdklasse nog veel te vroeg is, tonen de Leidenaren in ieder geval aan dat zij een opponent zijn waar terdege rekening mee gehouden moet worden. Het ambitieuze FC Boshuizen mag komende zondag haar borst nat maken, dan vertrekken de blauw-gelen naar Tilburg voor de directie confrontatie met runner-up ’t Zand. De Tilburgers struikelden dit weekend in Rotterdam, 4-3 verlies bij Spartaan’20, maar kunnen bij winst tegen FC Boshuizen de koppositie heroveren.

Overige wedstrijden in deze klasse:

Hillegersberg – VUC, DHC – CVV Zwervers, Rood Wit W – Den Hoorn, Olympia – Spartaan’20, Unitas’30 – Sarto

Must Read